Indijoje išžaginta trylikametė pagimdė berniuką

Indijoje išžaginta trylikametė, kuriai Indijos Aukščiausiasis Teismas leido nutraukti nėštumą jo vėlyvoje stadijoje, pagimdė neišnešiotą berniuką, penktadienį pranešė gydytojas.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-08 19:07

Paauglės nėštumas buvo 32 savaičių, gerokai peržengęs 20 savaičių ribą, po kurios jo nutraukimas Indijoje yra leidžiamas tik tuo atveju, jeigu kelia pavojų motinos arba vaisiaus gyvybei.

Trečiadienį aukščiausios instancijos teismas priėmė retą sprendimą, leidžiantį nutraukti mergaitės nėštumą, atsižvelgiant į „jos patirtą traumą... ir pastaruoju metu išgyvenamą agoniją“, sakoma teismo nutartyje, su kurios kopija susipažino naujienų agentūra AFP.

Anksčiau mergaitę apžiūrėjęs Mumbajuje dirbantis ginekologas Nikhilas Dataras sakė, kad gydytojai nusprendė išgelbėti vaisių, priimdami sprendimą, kuris, pasak jų, neprieštarauja Aukščiausiojo Teismo nutarčiai.

„Nėštumo nutraukimas, kurio siekė Aukščiausiasis Teismas, reiškia, kad nėštumas turi būti nutrauktas, o ne tai, kad vaisius turi būti nužudytas“, – sakė gydytojas naujienų agentūrai AFP.

„Teismui labiausiai rūpėjo motinos sveikata, kadangi ji yra nepilnametė, o jį nutraukus mes turime susitaikyti su atsiradusiomis pasekmėmis“, – kalbėjo jis.

Kūdikis, kuris yra slaugomas neonatologiniame intensyvios terapijos skyriuje, bus atiduotas įvaikinti, pranešė ligoninė.

Įtariama, kad paauglę išprievartavo jos tėvo kolega, kuris buvo suimtas.

Pastaraisiais mėnesiais teismai sulaukė daugybės ieškinių iš moterų, tarp jų ir nepilnamečių prievartautojų ir prekiautojų žmonėmis aukų, kurios prašė leisti nutraukti vėlesnės stadijos nei 20 savaičių nėštumą.

Aktyvistai reikalauja, kad terminas, iki kurio leidžiama daryti abortą, būtų pratęstas iki 24 nėštumo savaičių, kadangi išprievartautos moterys dažnai vėlai praneša apie savo nėštumą.

Indijos statistikos duomenys dėl seksualinio smurto nepilnamečių atžvilgiu yra baisūs: 2015 metais buvo užregistruota 20 tūkst. išžaginimo ar seksualinės prievartos prieš nepilnamečius atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.