Mianmaro Rachinų valstijoje aptikta masinė induistų kapavietė

Mianmaro kariuomenė sekmadienį pranešė aptikusi 28 induistų kapavietę smurto apimtoje Rachinų valstijoje ir nužudymo kaltina musulmonų rohinjų kovotojus.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2017, 6:07 PM

Tačiau pranešimas negali būti nepriklausomai patvirtintas, nes regioną apėmęs smurtas po to, kai rugpjūčio 25 d. rohinjų kovotojai įvykdė išpuolių, paskatinusių valdžia imtis „valymo operacijos“.

„Saugumo tarnybų nariai aptiko ir iškasė 28 induistų, kuriuos žiauriai nužudė Arakano rohinjų gelbėjimo armija (ARSA) Rachinų valstijoje“, – nurodoma Mianmaro kariuomenės interneto puslapyje.

ARSA yra grupuotė, kaltinama dėl policijos postų užpuolimo, kas ir paskatino kariuomenės atsaką. Tačiau Jungtinės Tautos brutalius kariuomenės veiksmus prilygina etiniam musulmonų mažumos valymui.

Dėl smurto per mažiau nei mėnesį į Bangladešą pabėgo daugiau nei 430 tūkst. rohinjų. Tačiau maždaug 30 tūkst. Rachinų valstijoje gyvenančių induistų ir budistų taip pat buvo priversti palikti savo namus, nes juos terorizuoja rohinjai.

Mianmaro kariuomenė skelbia, kad buvo aptikta 20 moterų ir aštuonių vyrų kūnai, įskaitant šešis jaunesnius nei dešimties metų berniukus. Mianmaro vyriausybės atstovas patvirtino, kad kūnai buvo rasti sekmadienį.

Skelbiama, kad kūnai buvo aptikta induistų ir musulmonų bendruomenių sankirtoje šiaurinėje Rachinų valstijos dalyje. Šiame rajone gyvenantys induistai agentūrai AFP pasakojo, kad ARSA kovotojai rugpjūčio 25 d. atėjo į kaimus ir nužudė jiems pasipriešinusius žmones, o kitus išsivedė į mišką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.