Paryžiaus gyventojai stojo į kovą už balandžių teises

Tūkstančiai paryžiečių susivienijo dėl balandžių teisių. Prancūzijos sostinės gyventojams nepatinka valdžios planai miestą teršiančius ir ligas platinti galinčius gyvūnus baidyti plėšriaisiais paukščiais.

Mero sumanymą vanagais ir sakalais vaikyti balandžius žlugdo paryžiečiai.
Mero sumanymą vanagais ir sakalais vaikyti balandžius žlugdo paryžiečiai.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Daily Telegraph“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2017-10-08 16:14

10-ojo Paryžiaus rajono meras Remy Feraud tikėjosi, kad jo siūlymas įsigyti du vanagus ir tris sakalus sulauks miestiečių pritarimo.

Jais politikas tikėjosi išbaidyti balandžius, kurie gali platinti ligas ir kelti grėsmę miesto gyventojams.

Į šiuos paukščius R.Feraud nusitaikė ir dėl to, kad jų išmatų sugadintų pastatų remontas kasmet atsieina 150 tūkst. eurų.

„Išbandėme visus klasikinius metodus, spygliuotas plokštes ir sterilizuojamąsias balandines, tačiau atėjo laikas naujiems kovos būdams“, – apie medžioklinių paukščių darbą, prasidėjusią šeštadienį, kalbėjo rajono rotušės atstovas.

Tačiau šis planas pašiurpino gyvūnų mylėtojų organizacijas – Balandžių ambasadą ir Paukščių gynimo lygą.

Jų peticiją pasirašė daugiau nei 20 tūkst. paryžiečių.

Balandžių gynėjai tikino, kad ši dešimties dienų operacija, kainuosianti 12,8 tūkstančio eurų, yra brangi, o jos rezultatai – trumpalaikiai.

„Išgąsdinti balandžiai labai greitai sugrįš į savo pamėgtas vietas, išskyrus, žinoma, keletą, kuriuos sumedžios plėšrūs paukščiai“, – rašoma peticijoje.

Baiminamasi, kad sakalai ir vanagai gali visai išnaikinti ir taip per 15 metų dramatiškai sumažėjusią Paryžiaus žvirblių populiaciją, nes pamatę nardančius plėšrūnus šie paukščiukai gali „nugaišti iš streso“.

Gyvūnų teisių aktyvistai taip pat parašė laišką Paryžiaus merei Anne Hidalgo – paprašė ieškoti kitų kovos su balandžių antplūdžiu būdų. Pavyzdžiui, siūloma mieste įrengti daugiau sterilizuojamųjų balandinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.