Jei prabangių jūrų gėrybių skonis jau kam nors pabodo, austrių augintojas Joffrey Dubault’as sugalvojo jam pakaitalą.
29 metų prancūzas augina aviečių, imbierų, vadinamųjų šalotinių svogūnų ar muskatų skonio austres, bet žada sugalvoti daugiau jų rūšių.
J.Dubault’as skonį išgauna austres panardindamas į 400 litrų talpyklas su atitinkamais skoniais.
„To niekas niekada nedarė. Šis vanduo yra filtruojamas kas kelias valandas.
Tiesa, ne viskas taip lengva. Kol kas prancūzui nesiseka išgauti citrinų skonio, tačiau ateityje jis planuoja pristatyti ir šventinius triufelių ar šokolado austrių kvapus, skirtus Kalėdoms arba Valentino dienai.
Olerono salos, garsėjančios austrių auginimu, ūkininkams nepatinka J.Dubault’o sumanymas, bet verslininkas tikisi savo kūryba sudominti Azijos rinką.
Jo austrėmis jau domisi pirkėjai iš Kanados, Italijos, JAV ir Ukrainos.