Prancūzijos ūkininkas įsiutino kulinarus

Prancūzai žinomi dėl giliai įsišaknijusių kulinarijos tradicijų. Tačiau dabar vienas ūkininkas nusprendė žengti nepramintu taku ir auginti įvairių skonių austres. Šalies kulinarų šis planas nesužavėjo.

Gurmanus nustebino sumanymas pardavinėti aviečių ar imbierų skonio austres. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Gurmanus nustebino sumanymas pardavinėti aviečių ar imbierų skonio austres. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 15, 2017, 12:39 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 12:40 PM

Jei prabangių jūrų gėrybių skonis jau kam nors pabodo, austrių augintojas Joffrey Dubault’as sugalvojo jam pakaitalą.

29 metų prancūzas augina aviečių, imbierų, vadinamųjų šalotinių svogūnų ar muskatų skonio austres, bet žada sugalvoti daugiau jų rūšių.

J.Dubault’as skonį išgauna austres panardindamas į 400 litrų talpyklas su atitinkamais skoniais.

„To niekas niekada nedarė. Šis vanduo yra filtruojamas kas kelias valandas.

Tiesa, ne viskas taip lengva. Kol kas prancūzui nesiseka išgauti citrinų skonio, tačiau ateityje jis planuoja pristatyti ir šventinius triufelių ar šokolado austrių kvapus, skirtus Kalėdoms arba Valentino dienai.

Olerono salos, garsėjančios austrių auginimu, ūkininkams nepatinka J.Dubault’o sumanymas, bet verslininkas tikisi savo kūryba sudominti Azijos rinką.

Jo austrėmis jau domisi pirkėjai iš Kanados, Italijos, JAV ir Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.