To dar nebuvo: vyras padavė į teismą oro linijas dėl šampano taurės

Kanadietis Danielis Macduffas pasipiktino oro linijų bendrovės „Sunwing Airlines“ paslaugomis. Vyrui neįtiko tai, kad vietoj žadėto šampano buvo patiekta putojančio vyno. Jis dėl to kreipėsi į teismą.

Lėktuvo keleivis pasipiktino, kad jį suklaidino oro bendrovės reklama. <br>„Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Lėktuvo keleivis pasipiktino, kad jį suklaidino oro bendrovės reklama. <br>„Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir BBC inf.

Oct 20, 2017, 11:08 AM

Nutaręs paatostogauti D.Macduffas nusipirko bilietą į Kubą.

Kanadietis pasirinko šalies pigių skrydžių bendrovę „Sunwing Airlines“, tačiau tikėjosi, kad jam suteikta paslauga bus aukščiausios klasės. Mat savo interneto svetainėje, be kita ko, įmonė teigė patiekianti keliautojams šampano.

Tačiau paragauti šampano D.Macduffui neteko. Lėktuve jam buvo pasiūlyta pigesnio putojančio vyno ir tik atgalinio skrydžio metu.

Dėl to jis pateikė ieškinį dėl „Sunwing Airlines“ veiksmų. Tačiau kompanija į jį nereagavo rimtai ir pareiškė, kad „byla bus nesudėtinga ir nepridarys žalos“.

Tuo metu D.Macduffo advokatas Sebastienas Paquette’as aiškino, kad ieškovas turėjo visišką teisę kreiptis į teismą, nes jam buvo suteikta ne tokia paslauga, kokia žadėta.

„Svarbiausia čia ne šampanas ar putojantis vynas. Svarbiausia – klientus klaidinanti reklama“, – tikino S.Paquette’as.

Bet „Sunwing Airlines“ paaiškino, kad įvyko nesusipratimas. Esą kompanijos skrydžių reklamoje vartojamos sąvokos „šampano atostogos“ ir „šampano paslaugos“ reiškia aukštą aptarnavimo kokybę, o ne konkrečius lėktuvuose patiekiamus gėrimus.

Kompanijos atstovai paaiškino, kad visiems keleiviams, skrendantiems pietų kryptimis, patiekiama putojančio vyno. Iš reklamos taip pat pašalinta ir sąvoka „šampano atostogos“.

Dabar „Sunwing Airlines“ reklamoje aiškinama, kad keleiviams bus patiekta putojančio vyno.

Koks bus teismo sprendimas, kol kas lieka neaišku, bet D.Macduffas reikalauja atlyginti finansinę žalą – sumokėti jam putojančio vyno ir šampano kainos skirtumą. Taip pat prašoma atlyginti ir moralinę žalą.

Pasekti D.Macduffo pėdomis nutarė ir daugiau „Sunwing Airlines“ klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.