Žemėlapis atskleidžia nematytą Europos veidą. Kaip lyginamės su kaimynais?

Kartografas Jakubas Marianas sukūrė žemėlapį, kuris atskleidžia kitokį Europos veidą. Pavyzdžiui, šiame žemėlapyje parodytos visos šalys, kur prostitucija yra legali, o kur tai yra nusikaltimas.

 Žemėlapis atskleidžia, kaip į prostitutes žvelgia Europos šalys.<br> Jakub Marian nuotr.
 Žemėlapis atskleidžia, kaip į prostitutes žvelgia Europos šalys.<br> Jakub Marian nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2017, 3:28 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 6:06 PM

Žemėlapyje taip pat pavaizduota, kas už tai yra baudžiamas – prostitutė ar klientas – bei kokio dydžio baudos yra skiriamos.

Kaip rodo J.Mariano žemėlapis, Rytų Europos ir buvusios Jugoslavijos šalys baudžia ne sekso paslaugas perkantį žmogų, o pačią prostitutę.

Daugelyje Europos šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę, Ispaniją ir Italiją, prostitucija yra teisėta, tačiau nėra reguliuojama. Be to, šiose šalyse viešnamiai yra nelegalūs.

Tuo metu Austrijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Latvijoje, Nyderlanduose, Šveicarijoje ir Turkijoje prostitucija yra ir teisėta, ir reguliuojama.

Žemėlapyje žaliai pažymėtose šalyse prostitutės gali registruotis kaip savarankiškai dirbančios, o viešnamiai yra valdomi kaip bet kokia kita įstaiga.

Šį žemėlapį sukūręs J.Marianas aiškino, kad griežtas viešnamių reguliavimas Graikijoje ir Turkijoje verčia daugelį prostitučių dirbti nelegaliai.

Aukščiausios baudos prostitučių klientams skiriamos Norvegijoje. Čia kūniškos meilės ištroškusiam klientui gali tekti sumokėti net 2,7 tūkst. eurų ir praleisti iki šešių mėnesių kalėjime.

Tuo metu Švedijoje baudos priklauso nuo klientų atlyginimo. Jie taip pat gali būti nuteisti už grotų praleisti pusę metų.

Lietuvoje iki 140 eurų bauda skiriama prostitutėms. Rusijoje taip pat baudžiamos prostitutės, joms tenka mokėti iki maždaug 30 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.