Nežmonišką sumą už ypatingus valstybinius numerius paklojo paauglys

Už neįprastus valstybinius numerius pakloti tūkstančius gali tik turtingiausi vairuotojai. Tačiau, regis, Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) tai įkandama ir 12-mečiui, kuris dar neturi teisės vairuoti.

Valstybinių numerių aukcione surinkti pinigai skirti policininkams paremti.
Valstybinių numerių aukcione surinkti pinigai skirti policininkams paremti.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Dec 3, 2017, 12:41 PM

Abu Dabyje vykusiame policijos aukcione milžinišką sumą už ypatingą automobilio registracijos numerį – keturis vienetus – sumokėjo moksleivis.

Jis moksleiviui atsiėjo net 1,5 mln. JAE dirhamų (348 tūkst. eurų). Pinigus berniukas sumokėjo Abu Dabio policijai, kuri rengė registracijos numerių aukcioną siekdama paremti savo pareigūnus.

Tiesa, ne visi aukcione už registracijos numerį 1111 sumokėti pinigai priklausė 12-mečiui.

Mokinys už numerį sumokėjo 500 tūkst. dirhamų (116 tūkst. eurų), kuriuos pats uždirbo: šiuos pinigus anksčiau laimėjo konkurse, kuriame varžėsi geriausiai Koraną atkartoti mokantys jauni musulmonai. Likusius du trečdalius sumos padengė berniuko tėvas.

Registracijos numerį 12-metis užsimojo uždėti ant automobilio „Mercedes“, kuriuo yra vežamas į mokyklą. Tiesa, pats paauglys prie mašinos vairo negalės sėsti dar ilgai. JAE teisėtai automobilį galima vairuoti nuo 18 metų.

Dėl numerio 1111 su berniuku kovojo viena iš vos kelių aukcione dalyvavusių moterų Wadha al-Qaydi. Negavusi norimo numerio ji nusprendė įsigyti 5550 ir už jį sumokėjo 180 tūkst. dirhamų (42 tūkst. eurų).

Policijos aukcione brangiausias registracijos numeris buvo 2, už jį verslininkas Ahmedas al-Marzuoqi sumokėjo 10 mln. dirhamų (2,3 mln. eurų). Pernai parduotas numeris 1 už 31 mln. dirhamų (7,2 mln. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.