Kanadiečiai suka galvą dėl neįtikėtino šiurpaus radinio

Kanados gyventojai aptiko į pakrantę išmestą koją su bėgimo bateliu. Beje, tai jau trylikta tokia vandenyno išmesta galūnė per dešimtmetį, bet mokslininkai mano radę tam paaiškinimą.

 Tai jau tryliktas toks radinys Britų Kolumbijoje per 10 metų.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Tai jau tryliktas toks radinys Britų Kolumbijoje per 10 metų.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir „The Guardian“ inf.

Jan 1, 2018, 12:42 AM

Pareigūnai pradėjo tyrimą siekdami išaiškinti, kam priklauso netoli Vankuverio į vandens pakrantę išmesta koja. Tokių batuotų kojų nuo 2007 m. Britų Kolumbijos pakrantėje surasta jau 13. Visos iki vienos buvo su bėgimo bateliais.

Tryliktąją koją gruodį aptiko Mike’as Johnsas vedžiodamas šunį. Jūros dumbliais aplipusi skeleto dalis pirmiausia patraukė kanadiečio keturkojo dėmesį.

„Koja buvo lyg nepaliesta. Kulkšnies kaulas nesužalotas, kiti kaulai buvo sujungti su keliu“, – tvirtino M.Johnsas.

Jis paskambino policijai, o koją parsinešė namo, mat bijojo, kad ją į atvirą jūrą išplaus potvynis arba pasigrobs koks nors išalkęs laukinis gyvūnas.

Teorijų apie bangų išplaunamas kojas daug ir įvairių.

Vieni manė, kad šios kūno dalys priklauso žmonėms, kurie žuvo per 2004 metų cunamį, sukeltą žemės drebėjimo Indijos vandenyne. Palaikus esą į Kanadą atplukdė vandens srovės.

Kiti svarstė, kad kojos priklauso žmonėms, kurie žuvo jūroje, kai į nelaimę pateko jų laivas ar lėktuvas.

„Kai kurie žmonės apaudavo šunų kojų kaulus bėgimo bateliais ir palikdavo juos paplūdimyje.

Buvo net vienas žmogus, kuris tai patį padarė su vištos kaulais“, – pasakojo Britų Kolumbijos teismo medicinos eksperto biure dirbanti Barbara McLintock.

Detaliai apžiūrėję 12 iki tol rastų kojų tyrėjai paskelbė, kad kaulai nepatyrė jokių traumų, tad galima atmesti žmogžudystės versiją. Tyrėjai taip pat atpažino aštuonias iš 12 kojų. Jie tikino, kad dvi jų priklausė dviem moterims. Likusios iš atpažintų kojų priklausė keturiems vyrams.

Anot tyrėjų, labiausiai tikėtina, kad kojų savininkai mirė netyčia arba nusižudė. O kojos atsiskyrė nuo kūno yrant palaikams.

Iš lengvų, bet patvarių medžiagų pagaminti bėgimo bateliai galėjo būti priežastis, kodėl pėda labiau nei likusi kojos dalis apsaugota nuo irimo. Be to, tikėtina, kad dėl batelių visos kojos iškilo į vandens paviršių, kol galiausiai buvo išplautos ant kranto.

Dabar Kanados policija bando atpažinti, kam priklauso ši aptikta koja ir kokia tikėtina mirties priežastis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.