Tūkstančiai meksikiečių sudorojo didžiulį Trijų Karalių pyragą

Milžinišką Meksikos sostinės Sokalo aikštę penktadienio vakarą apjuosė didžiulis tradicinis Trijų Karalių pyragas.

 Paskanauti didžiulio sviestinės bandelės skonio pyrago, vadinamo „Rosca de Reyes“, arba Trijų Karalių pyragu, į aikštę susirinko apie 250 tūkst. žmonių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Paskanauti didžiulio sviestinės bandelės skonio pyrago, vadinamo „Rosca de Reyes“, arba Trijų Karalių pyragu, į aikštę susirinko apie 250 tūkst. žmonių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2018, 3:39 PM

Paskanauti didžiulio sviestinės bandelės skonio pyrago, vadinamo „Rosca de Reyes“, arba Trijų Karalių pyragu, į aikštę susirinko apie 250 tūkst. žmonių.

Iškepti beveik pusantro kilometro ilgio ir virš 9 tonų svorio pyragą kasmet Meksikos sostinėje Trijų Karalių išvakarėse švenčiamai šventei padėjo daugiau kaip 2 tūkst. kepėjų.

„Ši rosca itin gardi,“ – džiaugėsi pirmą kartą šioje šventėje dalyvavusi 84-erių Dolores Rodriguez.

Meksiko valdžia pabrėžė, kad šiemet dalis cukatomis tradiciškai puošiamo skanėsto buvo iškepta be cukraus, tad jo galėjo paragauti ir žmonės, vengiantys saldumynų.

Meksikiečių šeimos tradiciškai kepa šį pyragą artėjant sausio 6-ajai. Krikščionys tiki, kad šią dieną trys išminčiai iš Rytų šalies, sekdami paskui stebuklingą žvaigždę, atėjo į Betliejų aplankyti kūdikėlio Jėzaus.

Pyrage paslepiama kūdikėlio Jėzaus figūrėlė, o ją suradęs žmogus privalo vasario 2-ąją, per Grabnyčias, visiems, valgiusiems pyragą, iškepti tamalių – meksikietiškų kukurūzų lapų balandėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.