Rusijos „auksinė žuvelė“ įpainiojo oligarchą ir kreipėsi į Vladimirą Putiną

Opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas skundžia sprendimą blokuoti jo tinklaraštį. Kremlius tai daryti nutarė po to, kai kilo korupcinis, o galbūt ir seksualinis skandalas dėl, kaip juokaujama, „auksinės žuvelės“.

Nastia Žuvelė paskelbė romantiškus santykius su O.Deripaska liudijantį kadrą.
Nastia Žuvelė paskelbė romantiškus santykius su O.Deripaska liudijantį kadrą.
O.Deripaska tariamai yra ilgalaikis palydovės Nastios Žuvelės sekso partneris.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
O.Deripaska tariamai yra ilgalaikis palydovės Nastios Žuvelės sekso partneris.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
O.Deripaska tariamai yra ilgalaikis palydovės Nastios Žuvelės sekso partneris.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
O.Deripaska tariamai yra ilgalaikis palydovės Nastios Žuvelės sekso partneris.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai LR, Maskva

2018-02-16 17:43, atnaujinta 2018-02-17 08:26

A.Navalno kovos su korupcija fondas detaliai papasakojo, kaip 61 metų premjero pavaduotojas ir Rusijos vyriausybės administracijos vadovas Sergejus Prichodka su esą eskorto merginomis plaukiojo aliuminio karaliumi tituluojamo rusų milijardieriaus Olego Deripaskos jachta „Elden“.

Tyrimas grindžiamas tinklaraščiais ir palydovės, pravarde Nastia Rybka – Nastia Žuvelė, knyga.

Kaltino, bet atsitraukė

27-erių merginos, kurios tikrasis vardas Anastasija Vašukevič, pasakojimai skirti Kremliui artimų personažų pramogoms atskleisti. Tačiau viename savo tinklaraščių ji pareiškė, kad elitinėje jachtoje patyrė grupinį išprievartavimą.

„O.Deripaska turi viso labo dvi išeitis: vesti mane arba tapti asmeniu, kuris kaltinamas grupiniu išprievartavimu“, – pareiškė auka.

Bet jau kitą dieną Nastia Rybka paneigė savo žodžius – neva tai buvo pokštas.

Tai buvo dar 2016 metais, bet apie šią kelionę Kovos su korupcija fondas sužinojo visai neseniai. Ir susidomėjo visai ne dėl moralinių priežasčių.

Rusijos opozicijos lyderis A.Navalnas prabangaus šalies vyriausybės valdininko poilsio istoriją stambaus verslininko sąskaita įvertino kaip korupciją.

Pateikęs nuotraukas ir vaizdo įrašą, kuriuos Nastia Rybka įkėlė į „Instagram“, Rusijos opozicijos lyderis padarė štai tokią išvadą: jachtoje „Elden“ oligarchas su Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo pavaduotoju svarstė verslo klausimus ir tarptautinę darbotvarkę.

Pareikalavo atsistatydinti

Visa tai neleistina aukštas pareigas einančiam valdininkui. Ir šiuo pagrindu fondas pareikalavo premjero pavaduotojo atstatydinimo.

„Dėl S.Prichodkos šiandien nusiuntėme dokumentus į Tyrimų komitetą, prokuratūrą, Federalinę saugumo tarnybą (FST) ir prezidento administraciją.

Mes manome, kad jis turi atsistatydinti“, – žurnalistams pareiškė Kovos su korupcija fondo teisininkas Ivanas Ždanovas.

A.Navalno vaizdo įrašas „YouTube“ per pirmąsias 3 dienas sulaukė daugiau nei 1,3 mln. peržiūrų.

O.Deripaska prigrasino teismu už melagingą informaciją. Savo ruožtu S.Prichodka pavadino Rusijos opozicijos lyderio tyrimą provokacija, bet pareiškė, kad neketina jo paduoti į teismą.

„Iš tiesų reikėtų į tai atsakyti vyriškai. Vis dėlto vadovausimės teisinėmis nuostatomis“, – sakoma žiniasklaidoje išspausdintame valdininko pareiškime.

Šliūkštelėjo žibalo į ugnį

Užtat opozicionieriaus tyrimo medžiaga dėl neaiškių priežasčių iš karto susidomėjo Krasnodaro krašto Ust Labinsko rajono teismas. Jis pareikalavo, kad Rusijos federalinė ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo tarnyba „Roskomnadzor“ įtrauktų A.Navalno filmą į draudžiamos informacijos sąrašą.

Ten pat atsidūrė ir visas jo tinklaraštis.

Žinyba nedelsdama pareikalavo, kad Rusijos opozicijos lyderis pašalintų vaizdo įrašą iš „YouTube“. Toks reikalavimas tapo puikia Kovos su korupcija fondo reklama.

Šios istorijos populiarumo kartelę aukštyn kilstelėjo dar vienas Nastios Rybkos tinklaraščio įrašas. Mergina pranešė, kad paskiria asmeninį susitikimą Vladimirui Putinui. Ir džiaugsis galėdama su juo susipažinti ir pasidalinti turima informacija.

Ji, pasak Nastios Rybkos, susijusi su jo bendradarbiais, tarnautojais ir juo asmeniškai.

Radijo stoties „Echo Moskvy“ eteryje autoritetingas politologas Glebas Pavlovskis pažymėjo, kad į šį vaizdo įrašą valdžia vargu ar reaguos, nes pradėjus kreipti dėmesį į panašius tyrimus galima atidaryti duris į bedugnę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.