Sausainius iš kolegos vogusiam policininkui teko stoti prieš tribunolą

Šiukštu negalima vogti brito sausainių. Tuo įsitikino Jungtinės Karalystės policininkas Thomas Hooperis, kuris ne tik šlemštė kolegos sausainius, bet vėliau ir melavo apie tai. Šventvagiškai pasielgęs pareigūnas buvo sudrausmintas, mat taip policininkams elgtis nepridera.

 Pareigūnas melavo, kad pavogė visą sausainių dėžutę.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Pareigūnas melavo, kad pavogė visą sausainių dėžutę.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2018, 4:56 PM

Londono policininkas Th.Hooperis stojo prieš tribunolą pasiaiškinti dėl netinkamo elgesio ir moralinės degradacijos. Jis 2016 metų gegužės 7-ąją iš kolegų spintelės paėmė dviejų aukštų sausainių dėžutę ir vėliau melavo, kad tai padarė, rašo „Daily Mail“.

Tribunolas sudrausmino Th.Hooperį ir jam paaiškino, kad esmė buvo ne tai, jog jis pavogė „tik“ dėžutę sausainių, o pats faktas, kad jis iš viso savo noru nusižengė aukštiems teisėsaugos pareigūnų standartams.

Skotland Jardo atstovas Charlesas Apthorpas tvirtino, kad svarbiausia ne pavogto daikto kaina, o policininko sprendimas daiktą vogti bei po to apie įvykius meluoti.

„Mūsų nuomone, svarbu ne dalyko kaina, o pats veiksmas. Yra labai aišku, kad įvyko vagystė. Policininkas žinojo, kad tai buvo ne jo nuosavybė, tačiau vis tiek daiktą pasisavino“, – apie sausainių dėžutės vagystę kalbėjo Ch.Apthorpas.

Pasak jo, Th.Hooperis parodė, kad nesilaiko esminių principų. Tiesa, policininkas teisinosi, esą jis ketino sausainius padalinti visiems kolegoms. Be to, stovėdamas prieš tribunolą jis pasiūlė nupirkti dar vieną dėžutę sausainių, kad išpirktų savo kaltę, rašo „The Sun“.

Th.Hooperis kaltinamas ne vien dėl to, kad vogė, šlemštė ir melavo apie sausainius. Jis taip pat be jokios pateisinamos priežasties vairavo policijos automobilį su įjungtomis sirenomis, nors teisinosi, esą į ligoninę vežė žmogų, kuriam buvo bloga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.