Kiauliškas elgesys: gyvūną priglaudę šeimininkai su juo pasielgė labai baisiai

Gyvūnų mylėtojai pasibaisėję tuo, kad nutiko Kanadoje. Kiaulė vardu Molly, kuri buvo išgelbėta, išgydyta ir priglausta pas naują šeimą, patyrė baisų likimą: ją nužudė ir suvalgė jos naujieji šeimininkai, rašo „Fox News“.

 Vietnamietiškos kiaulės vidutiniškai gyvena 12-15 metų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Vietnamietiškos kiaulės vidutiniškai gyvena 12-15 metų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Vietnamietiškos kiaulės vidutiniškai gyvena 12-15 metų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Vietnamietiškos kiaulės vidutiniškai gyvena 12-15 metų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 8:04 AM, atnaujinta Feb 27, 2018, 9:58 AM

Molly buvo viena iš 57 vietnamietiškų kiaulių, kurias Dankane, Britų Kolumbijoje, pernai gegužę išgelbėjo gyvūnų teisių organizacijos „Society for the Prevention of Cruelty to Animals“ (SPCA) nariai.

Pasak „CBC News“, kiaulė Molly į naujus namus Vankuverio saloje atvyko šių metų sausį. Tačiau vos kelios savaitės po atvykimo pas naujus šeimininkus Molly tapo jų vakariene.

Mat šeima norėjo apmokyti Molly, kaip tinkamai elgtis, tačiau susidūrė su daugiau problemų nei tikėjosi. Šeimininkai nenorėjo daugiau su kiaule tepliotis, todėl ją suvalgė.

Kiaulei Molly buvo vos treji metai, kai ją suvalgė jos naujoji šeima. Vietnamietiškos kiaulės vidutiniškai gyvena 12–15 metų ir užaugusios sveria daugiau nei 54 kg.

SPCA nariai, kurie pernai išgelbėjo 57 kiaulių bandą, pasibaisėjo išgirdę, kas nutiko Molly. Pasak jų, juos žinios visiškai pritrenkė.

Organizacija „RASTA Sanctuary“, kuri taip pat padėjo išgelbėti kiaulę Molly, socialiniame tinkle „Facebook“ rašo, kad gelbėtojai pakraupo išgirdę žinias.

„Tik ypatingas žmogus sugeba „įsivaikinti“ gyvūną, jį parsivesti namo, tada nužudyti ir suvalgyti jį“, – tulžį liejo „RASTA Sanctuary“.

SPCA Kauičano skyriaus vadybininkė Sandi Trent teigė, kad susidariusi situacija yra „visiškas košmaras“.

Kiaulė Molly į naujuosius namus, kur vėliau buvo suvalgyta, iškeliavo iš SPCA Kauičano skyriaus. Tai reiškia, kad kažkas iš to skyriaus darbuotojų nusprendė, kad Molly šeimininkai ja sugebės tinkamai prižiūrėti.

„Kiekvieno gyvūno, įskaitant šunų, kačių ir ožkų, „įsivaikinimo“ tvarka yra labai griežta. Ilgai kalbamės su žmonėmis, kurie nori „įsivaikinti“ gyvūną. Norime patikrinti, ar gyvūnas ir šeimininkas tinka vienas kitam“, – sakė S.Trent.

Kanadoje gyvūnai laikomi nuosavybe, todėl SPCA netenka savo teisių apginti gyvūnus tą akimirką, kai jie oficialiai priglaudžiami naujų savininkų. Be to, Kanadoje žiauraus elgesio su gyvūnais įstatymai taikomi tik tada, jei gyvūnas kenčia.

SPCA narys L.Davisas teigė, kad organizacija būtų su dideliu malonumu priėmusi kiaulę Molly, jei tik jos naujieji šeimininkai būtų pranešę, jog susidūrė su nenumatytais iššūkiais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.