Korėjiečiai džiūgauja: smarkiai sumažintos nežmoniškos darbo valandos

Be atokvėpio dirbantys Pietų Korėjos gyventojai džiaugiasi – dabar turės daugiau laiko pailsėti. Prezidentas Moon Jaeinas didžiausią nustatytą savaitės darbo valandų skaičių sumažino nuo 68 iki 52 val.

Išsivysčiusiose šalyse už korėjiečius daugiau dirba tiktai meksikiečiai. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Išsivysčiusiose šalyse už korėjiečius daugiau dirba tiktai meksikiečiai. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir „The Guardian“ inf.

Mar 4, 2018, 2:52 PM

Pietų Korėjos darbuotojai yra vieni labiausiai persidirbusių tarp išsivysčiusių pasaulio šalių. Juos lenkia tik meksikiečiai.

Tiesa, prezidentas Moon Jae-inas ėmėsi ne tik darbo valandų mažinimo, bet ir šiais metais 16 proc. pakėlė minimalų mėnesio atlyginimą.

XX a. devintajame ir dešimtajame dešimtmečiais Pietų Korėjos ekonomika staigiai augo, todėl suklestėjo darboholikų kultūra, taip pat pradėjo kristi gimstamumo rodikliai.

Pietų Korėjos lyčių lygybės ir šeimų ministrė Chung Hyun-back šalies darbo valandas pavadino nežmoniškai ilgomis ir kaltino jas dėl sparčiai senėjančios visuomenės.

Be to, Pietų Korėjos prezidentas tikėjosi, kad daugiau laisvo laiko pakels krintantį šalies gimstamumą. Pietų Korėjoje šiuo metu gyvena kiek daugiau negu 51 mln. žmonių.

2016 m. Pietų Korėjoje gimstamumas buvo mažiausias pasaulyje – kiekvienai korėjietei teko 1,17 vaiko, o pasaulio vidurkis siekia 2,4.

Praėjusiais metais Pietų Korėjos rodiklis pasiekė rekordines žemumas – nukrito iki 1,07 – gimė mažiau nei 400 tūkst. naujagimių.

Nuo šiol Pietų Korėjoje darbo savaitę galės sudaryti 40 įprastų valandų ir dar 12 valandų viršvalandžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.