Londono oro uoste konfiskuota 50 gyvų krokodilų iš Malaizijos

Britų pareigūnai Londono Hitrou oro uoste konfiskavo 50 nelegaliai atgabentų gyvų krokodilų, penktadienį pranešė Jungtinės Karalystės pasienio tarnyba.

 Į vieną dėžę galėjo būti patalpinti tik keturi krokodilai, tačiau kiekvienoje iš jų buvo po 10 roplių.  <br> Vidaus reikalų biuro nuotr. 
 Į vieną dėžę galėjo būti patalpinti tik keturi krokodilai, tačiau kiekvienoje iš jų buvo po 10 roplių.  <br> Vidaus reikalų biuro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-05 10:39, atnaujinta 2018-05-05 10:42

Metų sulaukę briaunagalvių krokodilų jaunikliai buvo aptikti iš Malaizijos atskraidintose penkiose dėžėse.

Juos ketinta nugabenti į vieną fermą rytų Anglijos Kembridžšyro grafystėje, kur krokodilai veisiami mėsai.

Į dėžes sudėti ropliai buvo atskraidinti nesilaikant tarptautinių reikalavimų, todėl laikoma, kad jie atgabenti į šalį nelegaliai.

Į vieną dėžę galėjo būti patalpinti tik keturi krokodilai, tačiau kiekvienoje iš jų buvo po 10 roplių.

„Tiesiog nepriimtina, kad ropliai būtų taip transportuojami“, – sakė JK Pasienio tarnybos Pasaulinės prekybos laukiniais gyvūnais konvencijos (CITES) nacionalinio padalinio vadovas Grantas Milleris.

„Kadangi trūko vietos, skrydžio metu krokodilai ėmė kovoti tarpusavyje, taigi, jų gerovei buvo skiriama per mažai dėmesio, – sakė jis. – Konfiskuosime bet ką, kas pažeidžia CITES taisykles, taigi, tai turėtų būti įspėjimas svarstantiems transportuoti laukinius gyvūnus tokiomis sąlygomis.“

Nelegaliai atgabenti krokodilai buvo aptikti balandžio 27 dieną. Nuo to laiko vienas roplys nugaišo, o kitais iki jų sugrąžinimo į Malaiziją rūpinasi specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.