Ispanijos narkotikų baronai hašišui gabenti pasitelkė ir dronus

Ispanijos policija pirmadienį pranešė išardžiusi narkotikų kontrabandos gaują, kuri bepilotėmis skraidyklėmis (dronais) stebėjo pareigūnus, kad užtikrintų jog šalies pietinėje pakrantėje nepastebėta galėtų iškrauti savo hašišo krovinius.

Dronas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dronas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 9:19 PM

Policijos pranešime sakoma, kad pareigūnai per operaciją sulaikė 12 įtariamų gaujos narių pietiniame La Linėjos mieste, esančiame šalia Gibraltaro. Pastaraisiais metais šis miestas tapo narkotikų kontrabandos centru.

„Kai kurie iš sulaikytųjų gerai mokėjo naudotis bepilotėmis skraidyklėmis, kurios buvo naudojamos stebėti, ar nėra policijos, kai prie kranto artėja pilna hašišo valtis“, – priduriama policijos pranešime.

Policija įtaria, kad gauja į Ispaniją iš Maroko pastaraisiais mėnesiais atgabeno šešias tonas hašišo ir užsidirbo apie 5 mln. eurų.

Per tą pačią operaciją pareigūnai konfiskavo droną su radijo dažnių slopinimo prietaisu ir kelis aukštos klasės išmaniuosius telefonus.

10 vyrų ir dvi moterys buvo sulaikyti dėl kaltinimų narkotikų kontrabanda ir priklausymu organizuoto nusikalstamumo grupuotei. Visi 12 sulaikytųjų yra Ispanijos piliečiai.

Ispanija yra netoli Maroko, pagrindinio kanapių šaltinio, o jos artimi ryšiai su buvusiomis savo kolonijomis Lotynų Amerikoje, kur pagaminama daug kokaino, pavertė šalį svarbiais vartais tarptautiniams prekeiviams narkotikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.