Vokietijos savivaldybėje rinkėjai nepritarė planams pervadinti gatves

Vienos Vokietijos šiaurės vakarinės savivaldybės gyventojai per sekmadienį įvykusį referendumą atmetė vietos valdžios planus suteikti gatvėms naujus pavadinimus.

 Vokiečiai nesutiko pervadinti savo gatvių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vokiečiai nesutiko pervadinti savo gatvių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 3:24 PM

Referendumo rezultatai rodo, kad 60 proc. Hilgermiseno rinkėjų nepritaria vietos tarybos planams pavadinti gatves, o likusieji 40 – pasisako už naują tvarką.

Šių planų autoriai norėjo padėti žmonėms, įskaitant policininkus bei avarinių ir pristatymo paslaugų tarnybų darbuotojus, orientuotis šiame municipalitete, turinčiame apie 2 200 tūkst. gyventojų.

Hilgermisenas buvo suformuotas 8-ąją dešimtmetį iš kelių kaimų. Šiuo metu adresus sudaro pastato numeris ir buvusio kaimo pavadinimas. Savivaldybėje atsirandant naujiems statiniams ši sistema tampa vis labiau griozdiška.

Plebiscitą inicijavo trys vietos gyventojai, nepritariantys sumanymui dėl naujų gatvių pavadinimų. Sekmadienį paskelbti rezultatai yra teisiškai privalomi vykdyti dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.