Londone susirinko šimtai klounų

Rytų Londono gatvės savaitgalį prisipildė nerangių juokdarių. Šimtai klounų susirinko į kasmetinį minėjimą, skirtą legendiniam kolegai Josephui Grimaldi.

Visų Šventųjų bažnyčioje Hagerstono rajone klounai nevengė krėsti pokštų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Visų Šventųjų bažnyčioje Hagerstono rajone klounai nevengė krėsti pokštų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 3:58 PM

Visų klounų karaliumi pramintas J.Grimaldi pasirodydavo Anglijos scenose ir yra laikomas klasikinio klouno įvaizdžio kūrėju. Jis pirmas pasirodė nusidažęs veidą baltai, užsidėjęs ryškų garbanotų plaukų peruką ir raudoną apvalią nosį, rašo AFP.

J.Grimaldi tapo populiariausiu linksmintoju Jungtinėje Karalystėje XIX a. pradžioje. Jis daugiausia pasirodydavo Londono Vest Endo teatre.

Kasmet nuo 1947-ųjų rengiamos klounų mišios, skirtos artisto atminimui.

Į Visų Šventųjų bažnyčią Hagerstono rajone suplūsta J.Grimaldi sekėjai, nešini visais rekvizitais – kremo pyragais, kuriuos ištėškia vienas kitam į veidą, gėlių puokštėmis, iš kurių galima purkšti vandenį, žongliravimo kamuoliukais.

„Čia šįmet atvyko žmonių iš Kanados, Airijos, Prancūzijos – visi jie norėjo dalyvauti smagiose legendai skirtose mišiose“, – teigė renginio organizatorius klounas Bibledi Bobas.

Tai tikrai nebuvo tradicinės mišios. Bažnyčia buvo papuošta balionais, centrinėje navoje klounai važinėjo mažyčiais dviratukais ir krėtė pokštus.

„Turite žinoti, kad klounų būna visokių – cirko, teatro, vakarėlių klounų. Taip pat klounų valkatų, – dėstė britas vakarėlių klounas Bibledi Bobas. – Yra daugybė būdų, kaip gali tapti klounu. Pavyzdžiui, tereikia pažiūrėti į mūsų Parlamentą.“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.