Japonijos universitetas neįdarbins rūkančių dėstytojų

Vienas Japonijos universitetas neįdarbins rūkančių dėstytojų. „Mes manome, kad rūkaliai neturėtų dirbti švietimo srityje“, – sakė Nagasakio universiteto atstovas. Nuo rugpjūčio universitetas, be to, ketina uždrausti rūkyti visoje savo teritorijoje ir atidaryti reabilitacijos kliniką.

Nagasakio universitetas pranešė neįdarbinsiantis rūkančių dėstytojų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Nagasakio universitetas pranešė neįdarbinsiantis rūkančių dėstytojų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 2:03 PM

Kandidatai, kurie pažadės, kad prieš pradėdami dirbti atsisakys cigaretės, dar darbą gaus, sakė atstovas. Universitetas nemano, kad tai nusižengimas kovos su diskriminacija įstatymams. Valdžia esą dėl to tarėsi su teisininkais.

Japonija iki šiol laikoma rūkalių rojumi. Beveik visuose šalies restoranuose ir baruose galima rūkyti. Prieš 2020 metų šalyje vyksiančias olimpines žaidynes planuojamas įstatymas, ženkliai apribosiantis rūkymą. Tačiau jis, be kita ko, numato išimtis mažiems restoranams.

Tokijo miestas tuo tarpu pernai priėmė griežtus įstatymus prieš rūkymą. Jie draus ateityje rūkyti visose švietimo įstaigose, ligoninėse bei sostinės restoranuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.