Su kirpėjais susitikęs popiežius pagrūmojo: neskleiskite paskalų!

Popiežius Pranciškus pirmadienį Vatikane pasveikino kirpėjus, plaukų stilistus ir kitus grožio industrijos specialistus, bet perspėjo juos neliežuvauti kerpant klientams plaukus ar dažant nagus.

 Popiežius paragino kirpėjus ir kitos grožio specialistus neliežuvauti.<br> Lrytas.lt koliažas
 Popiežius paragino kirpėjus ir kitos grožio specialistus neliežuvauti.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 5:06 PM

„Verskitės savo amatu krikščioniškai, elkitės su klientais maloniai ir mandagiai, ir visada pasakykite jiems gerą žodį ar padrąsinkite“, – kalbėjo pontifikas.

Kirpdami išsišakojusius galiukus ir tepdami vašku galūnes „venkite pasiduoti pagundai plepėti, nesunkiai įsiskverbiančia į jūsų darbo aplinką“, paragino Pranciškus savo svečius per audienciją Vatikane.

Pasak jo, kosmetologus turėtų saugoti jų globėjas šventuoju paskelbtas Martino de Porresas, XVI amžiaus kirpėjas ir chirurgas iš Peru. Tikima, kad jis sugebėdavęs kelti daiktus į orą, būti dviejose vietose vienu metu, gydyti ir bendrauti su gyvūnais.

M. de Porresas, taip pat laikomas maišytos rasės žmonių, smuklininkų ir sveikatos apsaugos darbuotojų globėju, buvo Limos kirpėjas. Viduramžiais į kirpėjus ir barzdaskučius būdavo kreipiamasi ne tik prireikus patrumpinti plaukus, bet ir amputuoti galūnę arba nuleisti kraujo.

„Kiekvienas iš jūsų savo profesinėje veikloje visada galite dirbti vadovaudamiesi teisingumu ir taip prisidėti prie bendros visuomenės gerovės“, – kalbėjo popiežius.

Iš Argentinos kilęs popiežius 2015 metais Šv. Petro aikštėje atidarė kirpyklą ir prausyklą benamiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.