Tyrimas: kas dešimtas 40-metis japonas – vis dar nekaltas

Tyrimą atlikę Tokijo universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad kas dešimtas 40-metį švenčiantis heteroseksualus japonas vis dar yra nekaltas. Be kitų priežasčių, tai nulemia ir šių vyrų finansinė padėtis.

Japonai dažniau išsaugo nekaltybę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Japonai dažniau išsaugo nekaltybę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 11:28 PM

„Nors diskusija apie priežastis ir pasekmes labai plati, vertindami, kas tampa seksualiai patyręs, o kas lieka nekaltas, pastebėjome, kad heteroseksualių vyrų nepatyrimas bent iš dalies susijęs su jų socioekonomine padėtimi“, – teigė tyrimo vadovas Cyrusas Ghaznavi.

„Paprasčiau tariant, svarbu pinigai“, – pridūrė tyrėjas.

Tikimybė, kad mažesnes pajamas gaunantys tyrimo dalyviai liks nekalti, buvo daugiau nei 20 kartų didesnė, palyginti su turtingesniais jų konkurentais, rašo „Independent“.

Apskritai seksualinio nepatyrimo skaičiai nuo 1992 m. šalyje kone padvigubėjo: suaugusiems japonams, sulaukusiems 30 metų, tikimybė likti nekaltiems yra net iki 10 kartų didesnė nei tokio pat amžiaus britams, australams ar amerikiečiams. Šiose šalyse seksualiai nepatyrusių trisdešimtmečių skaičius svyruoja nuo 1 iki 5 procentų.

C.Ghaznavi vadovaujami tyrėjai išanalizavo septynių 1992–2015 m. atliktų apklausų, kuriose dalyvavo nuo 11 tūkst. iki 18 tūkst. suaugusiųjų, rezultatus.

2015 m. apklausoje 8,9 proc. moterų ir 9,5 proc. vyrų, kurių amžius buvo nuo 35 iki 39 metų, atskleidė niekada neturėję lytinių santykių.

Naujosios analizės autoriai pirmą kartą pamėgino apskaičiuoti, kiek visoje Japonijoje yra seksualiai nepatyrusių heteroseksualių suaugusiųjų, ir labiau nei ankstesnės studijos atsižvelgė į respondentų amžių, socialinį bei ekonominį statusą.

C.Ghaznavi teigimu, geresnius šansus užsiimti seksu Japonijoje turi vyrai, galintys pasigirti nuolatiniu darbu ir gyvenantys daugiau kaip 1 mln. gyventojų turinčiuose miestuose.

O moterys priešingai – mažas pajamas gaunančios japonės turi daugiau seksualinės patirties nei tiek pat uždirbantys jų bendraamžiai vyrai.

Taip veikiausiai yra todėl, kad ištekėjusios moterys Japonijoje dažniau lieka namų šeimininkėmis, negaunančiomis jokio atlyginimo, tačiau gyvena aktyvų seksualinį gyvenimą.

„Seksualinis neaktyvumas ar nepatyrimas, nesvarbu, savanoriškas ar ne, neturėtų būti laikomas kažkuo egzotišku, iš to neturėtų būti šaipomasi ar vertinama kaip visuomenės rūpestis.

Reikėtų atlikti daugiau tyrimų, kokios priežastys lemia seksualinį neaktyvumą“, – svarstė mokslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.