Paplūdimys, kuriame rūpi ne įdegis: čia visi atvyksta dėl nuotraukų

Tailando Mai Kao paplūdimys traukia tūkstančius turistų. Jie čia kantriai žvalgosi į dangų, o vos pamatę artėjantį lėktuvą bando padaryti nepamirštamą atostogų kadrą, kurio pavydėtų kiekvienas.

Mai Kao paplūdimyje lėktuvai sezono metu kyla ir leidžiasi kas kelias minutes, o tai traukia ir lėktuvų stebėtojus, ir turistus.<br>„132rf.com“ nuotr.
Mai Kao paplūdimyje lėktuvai sezono metu kyla ir leidžiasi kas kelias minutes, o tai traukia ir lėktuvų stebėtojus, ir turistus.<br>„132rf.com“ nuotr.
Mai Kao paplūdimyje lėktuvai sezono metu kyla ir leidžiasi kas kelias minutes, o tai traukia ir lėktuvų stebėtojus, ir turistus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Mai Kao paplūdimyje lėktuvai sezono metu kyla ir leidžiasi kas kelias minutes, o tai traukia ir lėktuvų stebėtojus, ir turistus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 11, 2019, 8:37 PM

Mai Kao paplūdimys Puketo saloje yra didžiausias ir tebesitęsia 9 kilometrus, tačiau mažytis jo ruožas pritraukia didžiausią žmonių srautą.

Jau nuo ankstaus ryto šiame ruoželyje galima sutikti dešimtis žmonių, kurie pasiruošę išmaniuosius telefonus seka artėjančius lėktuvus, kurie čia leidžiasi į Puketo tarptautinį oro uostą.

Artėjant taikiniui pozuojantys turistai išsisklaido ir sustingsta, o jų draugai bei artimieji pritūpę bando įamžinti šią akimirką.

Tokios scenos Mai Kao paplūdimyje sezono metu pasikartoja kas kelias minutes, nes šis oro uostas – vienas aktyviausių regione. 2018-aisiais jame aptarnauta per 19 mln. keleivių.

Šiemet šis skaičius gali tik dar labiau išaugti.

Tiesa, šis paplūdimys įdomus ne tik gražių nuotraukų trokštantiems žmonėms.

Puketo salos oro uosto kilimo ir leidimosi tako prieigos yra viena žinomiausių lėktuvų stebėtojų vietų visoje Azijoje.

„Pažįstu entuziastų iš viso pasaulio, kurie čia atvyksta vien tam, kad galėtų stebėti skirtingus lėktuvų modelius“, – pasakojo lėktuvų stebėtojų bendruomenę įkūręs Mattas Falcusas.

Pasaulyje yra tik dar du paplūdimiai, kuriuose galima taip patogiai stebėti lėktuvus.

Vienas Karibuose esančioje Šventojo Martyno saloje, kitas – Graikijai priklausančioje Skiato saloje.

Bet ne visiems patinka toks paplūdimio populiarumas. Per ilgus metus oro uosto atstovai reiškė susirūpinimą dėl turistų ir oro uosto saugumo.

Dabar jie nori apriboti priėjimą prie šios teritorijos, bet susidūrė su netikėta problema.

Mai Kao paplūdimys yra nacionalinio parko dalis, tad šios vietos taip paprastai aptverti negalima. Kol kas Puketo oro uosto atstovai paplūdimyje yra pastatę ženklus, kurie įspėja žmones apie artėjančių lėktuvų keliamas pavojingas situacijas.

Vienas paplūdimio gelbėtojas tvirtino, kad kartą matė, kaip vežimėlyje sėdintį vaiką nupūtė lėktuvo sukeltas vėjo gūsis.

Pavojų gali kelti ir itin didelis lėktuvo garsas, tad jautresni lankytojai turi būti su ausų kamštukais.

Spaudoje neseniai buvo pasirodę straipsniai, kad už taisyklių pažeidimus turistams gali grėsti įkalinimas. Tailando pareigūnams tenka raminti žmones, kad už nuotraukos padarymą niekas jų nesulaikys.

Bausmės gali laukti tik tų žmonių, kurie paplūdimyje naudojasi bepilotėmis skraidyklėmis, nes jos gali kelti pavojų lėktuvų saugumui.

Tailando gyventojai iš turistų pramogos bando ir pasipelnyti. Paplūdimį norintiems pasiekti turistams jie yra sukūrę atskirą susisiekimo sistemą.

Norintiems nepamirštamos nuotraukos turistams reikia nepamiršti vieno svarbaus dalyko – vėjo krypties.

Lėktuvai kyla prieš vėją, tad geriausias laikas užfiksuoti besileidžiantį lėktuvą yra tarp gruodžio ir gegužės mėnesių.

Šiuo laikotarpiu vėjas pučia iš šiaurės vakarų, tad yra didesnė tikimybė padaryti nepamirštamą atostogų kadrą.

Paruošta pagal CNN informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.