Meilei nebaisios ir stichinės nelaimės: vestuvės įvyko ugnikalniui spjaudantis pelenais

Filipinų ore tvyro ne tik vulkaninės dulkės, bet ir meilė. Sekmadienį, nepaisydami dūmais besispjaudančio ugnikalnio, šalyje susituokė pora ir išsiveržimo fone pasidarė fotosesiją, rašo BBC.

 Chino Vafloras ir Kat Bautista Palomar susituokė šalia sostinės Manilo esančioje vietoje, netoli šalies aktyviausio vulkano.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Chino Vafloras ir Kat Bautista Palomar susituokė šalia sostinės Manilo esančioje vietoje, netoli šalies aktyviausio vulkano.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Taalo ugnikalnis, esantis Filipinuose, sekmadienį pradėjo spjaudytis pelenais. <br>AFP/Scanpix nuotr.
 Taalo ugnikalnis, esantis Filipinuose, sekmadienį pradėjo spjaudytis pelenais. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 15, 2020, 1:30 PM

Kol tūkstančiai žmonių bėgo iš Filipinų po to, kai išsiveržė Taalio ugnikalnis, vienas vestuvių fotografas išsiveržusio vulkano vaizdą panaudojo kaip foną jaunavedžių nuotraukai.

Chino Vafloras ir Kat Bautista Palomar susituokė šalia sostinės Manilo esančioje vietoje, netoli šalies aktyviausio vulkano. Vestuvių fotografas Randolfas Evanas nuotraukomis pasidalino socialiniame tinke „Facebook“.

Nors sekmadienį Filipinų valdžia vietos gyventojus įspėjo, jog „kelių valandų ar dienų bėgyje“ gali įvykti ugnikalnio išsiveržimas, fotografas pasakojo BBC, kad vestuvių dalyviai net nesitikėjo, kad kažkas gali įvykti.

Žmonėms, gyvenantie 14 kilometrų spinduliu aplink vulkaną, buvo liepta palikti savo namus. Šioje zonoje gyvena maždaug 450 tūkst. filipiniečių.

Vestuvės vyko vietoje, esančioje vos 10 kilometrų nuo vulkano. Tačiau R. Evanas teigė, kad visi jautėsi saugūs.

„Pasiruošimų metu, apie antrą valandą, mes pastebėjome baltus dūmus kylančius iš Taalio. Tuomet supratome, kad su ugnikalniu vyksta kažkas neįprasto,“ – sakė R. Evanas.

Anot jo, nors ugnikalnis spjaudėsi pelenais, visi išliko ramūs, nes vieta, kurioje vyko vestuvės, buvo ant kalvos, tad šansai nukentė buvo menki.

Jaunavedžiai šventės nepabaigė po ceremonijos – įvyko ir vakarėlis. Šventės svečiai savo socialiniuose tinkluose dalinosi nuotraukomis, kuriose žmonės užkandžiauja dūmų debesų ir žaibų fone stovinčioje palapinėje.

„Jautėme, kaip pelenai krenta ant mūsų drabužių, – sakė R. Evanas, – Tačiau nesijaudinome iki pat nakties, kai jie tapo šiek tiek sunkesni ir panašūs į purvą.“

Pirmadienį ugnikalnis tapo dar pavojingesnis – pastebėta, kad iš kraterio veržiasi lava. R. Evanas sakė, kad tuo metu visi šventės dalyviai jau buvo palikę pavojingąsias apylinkes.

Vyras profesionalia vestuvių fotografija užsiima jau 8 metus, ir, anot jo, „šios vestuvės taps viena geriausių istorijų“.

„Šis įvykis – jaudinantis ir paprasčiausiai neįtikėtinas. Aš galiu būti tik dėkingas, kad savo karjeros dėka patyriau tokią unikalią akimirką,“ – džiaugėsi R. Evanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.