Prancūzijos radijo stotis per klaidą paskelbė dar gyvų asmenybių nekrologus

Prancūzijos radijo stotis RFI per klaidą savo portale paskelbė šimtus dar gyvų asmenybių nekrologų, tarp jų – britų karalienės Elžbietos II, brazilų futbolo legendos Pelė ir prancūzų aktorės Brigitte Bardot. Stotis atsiprašė už klaidą ir kalbėjo apie „techninę problemą“.

Prancūzijos radijo stotis per klaidą savo portale paskelbė šimtus dar gyvų asmenybių nekrologų, tarp jų – britų karalienės Elžbietos II.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos radijo stotis per klaidą savo portale paskelbė šimtus dar gyvų asmenybių nekrologų, tarp jų – britų karalienės Elžbietos II.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 8:49 AM

Stoties duomenimis, nekrologus iš anksto parengė žurnalistai, kad galėtų greitai reaguoti į mirties atvejus. Tai yra daugelio žiniasklaidos priemonių praktika.

Nekrologų paskelbimas internete sukėlė įvairių reakcijų – nuo sumaišties iki pajuokų. Tarp RFI per klaidą numarintų asmenybių buvo ir buvęs JAV prezidentas Jimmy‘is Carteris, amerikiečių aktorius Clintas Eastwoodas, italų aktorė Sophia Loren bei Irano dvasinis lyderis ajatola Ali Khamenėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.