„Brexit“ grimasos: pasienyje pareigūnai iš vilkikų vairuotojų atėmė net sumuštinius

Olandų pareigūnai konfiskavo britų vairuotojų sumuštinius su kumpiu. Nuo tada, kai baigėsi „Brexit“ pereinamasis laikotarpis, asmeninis mėsos ir pieno produktų importas uždraustas.

Vienas priblokštas vairuotojas, pas kurį buvo rasti keli į foliją suvynioti sumuštiniai, paklausė, ar galėtų atiduoti tik mėsą, o duoną pasilikti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vienas priblokštas vairuotojas, pas kurį buvo rasti keli į foliją suvynioti sumuštiniai, paklausė, ar galėtų atiduoti tik mėsą, o duoną pasilikti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vienas priblokštas vairuotojas, pas kurį buvo rasti keli į foliją suvynioti sumuštiniai, paklausė, ar galėtų atiduoti tik mėsą, o duoną pasilikti.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Vienas priblokštas vairuotojas, pas kurį buvo rasti keli į foliją suvynioti sumuštiniai, paklausė, ar galėtų atiduoti tik mėsą, o duoną pasilikti.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2021, 9:56 PM

Nyderlandų televizija pasidalino vaizdo įrašu, kuriame muitinės pareigūnai konfiskuoja sumušinius su kumpiu iš Jungtinės Karalystės keltu atvykstančių vairuotojų. Juos taip elgtis įpareigoja po „Brexit“ įsigaliojusios taisyklės, uždraudžiančios asmeninį mėsos ir pieno produktų importą į Europos Sąjungą (ES).

Atšvaitines liemenes dėvintys pareigūnai filmuotoje medžiagoje įamžinti Hukvan Holando keltų terminale aiškinantys apstulbusiems automobilių bei autobusiukų vairuotojams, kad, po „Brexit“, „į Europą nebegalima vežtis tam tikrų maisto produktų – mėsos, vaisių, daržovių, žuvies ir panašiai.“

Vienas priblokštas vairuotojas, pas kurį buvo rasti keli į foliją suvynioti sumuštiniai, paklausė, ar galėtų atiduoti tik mėsą, o duoną pasilikti. Pareigūnas jam atsakė: „Ne, viskas bus konfiskuota. Sveiki atvykę į „Brexit“, pone, atsiprašau.“

Draudimas įsigalioji naujųjų metų dieną, kuomet „Brexit“ pereinamasis laikotarpis baigėsi. Aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departmento (DEFRA) įsakymu, visus draudžiamus produktus keliautojai turi suvartoti iki sienos arba ant sienos.

„Nuo 2021-ųjų sausio 1 nebegalima įvežti gyvūninės kilmės produktų, taip pat produktų,kuriose yra mėsos arba pienos (pavyzdžiui, kumpio bei sūrio sumuštiniai) į ES“, – dėstoma DEFRA gairėse komerciniams vairuotojams.

Europos Komisija teigia, kad draudimas yra būtinas, nes mėsos ir pieno produktuose galinti slėptis įvairių ligų, tokių, kaip kempinligė ir kiaulių maras, sukėlėjai, kurie „ir toliau kelia realią grėsmę gyvūnų sveikatai visoje sąjungoje.“

Olandų muitinė taip pat paskelbė nuotrauką su maisto produktais, kuriuos teko konfiskuoti keltų terminale, pradedant pusryčių dribsniais, baigiant apelsinais: „Nuo sausio 1, imti ir vežtis maistą iš Jungtinės Karalystės nebegalima“.

Muitinė prideda: „Taigi, būkite pasiruošę, jei keliaujate į Nyderlandus iš Jungtinės Karalystės, ir skleiskite šią žinią. Tokiu būdu išvengsime maisto išmetimo ir pagreitinsime muitinės patikros procesą.“

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.