Londono muziejus įsigijo pripučiamą „Kūdikį Trumpą“

Plačiai pagarsėjęs didžiulis oranžinis balionas, vaizduojantis JAV prezidentą Donaldą Trumpą kaip rėkiantį kūdikį, netrukus gali pasitikti lankytojus Londono muziejuje, kuris pirmadienį paskelbė, kad įsigijo šią pripučiamą lėlę.

 Londono muziejus įsigijo pripučiamą „Kūdikį Trumpą“.  <br> PA Wire/Scanpix nuotr.
 Londono muziejus įsigijo pripučiamą „Kūdikį Trumpą“.  <br> PA Wire/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2021, 3:45 PM

„Pasaulį apkeliavęs balionas „Kūdikis Trumpas“ dabar keliauja į savo paskutinio poilsio vietą, Londono muziejų, kur jis bus saugomas ir galbūt eksponuojamas būsimuosiuose muziejaus namuose“, – sakoma Londono centre esančio muziejaus pranešime.

Muziejus nurodė, kad šią pripučiamą lėlę norėjo įsigyti dar 2019 metais, „pripažindamas jos svarbą protestuose“, kuriais buvo sutiktas Baltųjų rūmų šeimininkas per savo vizitą Britanijoje 2018 metais.

Oranžinės spalvos balionas, vaizduojantis JAV lyderį vien tik su sauskelnėmis, buvo pakibęs virš Parlamento aikštės Londone.

„Nuo dvidešimtojo amžiaus pradžios sufražisčių iki žygių prieš griežto taupymo politiką, už žodžio laisvę bei neseniai vykusių judėjimo „Black Lives Matter“ palaikymo akcijų – sostinė visada buvo ta vieta, kur galima pasisakyti“, – sakė Londono muziejaus direktorė Sharon Ament.

„Pasiimdami „balioną kūdikį“ galime prisiminti tą dieną mūsų miestą užliejusią jausmų bangą ir fiksuoti ypatingą rezistencijos momentą“, – kalbėjo ji.

Balioną sukūrusi komanda sakė buvusi „pamaloninta, jog „Kūdikis Trumpas“ dabar pateks į istoriją“.

„Neturime jokių iliuzijų, kad tai yra šios istorijos pabaiga“, – sakė pripučiamos lėlės kūrėjai.

„Tikimės, kad būdamas muziejuje šis kūdikis primins [laikus], kai Londonas sukilo prieš Trumpą“, – kalbėjo jie.

Balionas papildys muziejaus protestų atributikos kolekciją, kurioje esama plakatų, vėliavų, kažkada protestų dalyviams priklausiusių palapinių.

Muziejus taip pat susisiekė su D. Trumpo rėmėjais, norėdamas įsigyti Londono mero Sadiqo Khano lėlę, kurią ištikimi JAV prezidento šalininkai sukūrė atsakydami į jo leidimą leisti oranžiniam balionui praskristi pro Parlamento rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?