Lenkijos parduotuvių tinklas „Biedronka“ pradės pardavinėti greituosius COVID-19 testus

Nuo pirmadienio, kovo 15, platus parduotuvių tinklas „Biedronka“ pirmasis Lenkijoje pradės pardavinėti sertifikuotus testus, skirtus aptikti SARS-CoV-2 viruso antikūnius, rašo onet.pl.

Parduotuvių tinklas „Biedronka“ pirmasis Lenkijoje pradės pardavinėti sertifikuotus testus, skirtus aptikti SARS-CoV-2 viruso antikūnius.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Parduotuvių tinklas „Biedronka“ pirmasis Lenkijoje pradės pardavinėti sertifikuotus testus, skirtus aptikti SARS-CoV-2 viruso antikūnius.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2021, 9:41 AM

Testus gamins Šveicarijos laboratorija „PRIMA Lab“. Šių testų tikslumas – daugiau nei 98 proc. Kompanijos atstovai teigia, kad atlikti testą namie kainuos daug pigiau, nei laboratorijoje – vieno vieneto kaina tesieks 49.99 zlotų (10.90 Eur).

„Primacovid“ testas yra vadinamasis serologinis testas. Tai reiškia, kad jis gali nustatyti, ar žmogus turi IgG ir IgM koronaviruso antikūnių.

Naudoti šiuos testus bus labai paprasta. Jam bus reikalingas kraujo lašelis. Laukti atsakymo reikės apie 10 minučių.

Visgi, svarbiausia, kad šis testas yra saugus, sukurtas gerą reputaciją turinčios kompanijos. „Swiss PRIMA Lab“ kompanija, sertifikuota pagal ISO 9001: 2015 ir ISO 13485: 2016 standartus. Pats testas yra sertifikuotas medicinis prietaisas, jo tikslumas – 98.3 proc., buvo rašoma Onet spaudos pranešime.

„Primacovid“ testų gamintojai įspėja žmones – gavus teigiamą atsakymą tuojau pat pranešti apie tai medikams. Jei rezultatas buvo neigiamas, tačiau jaučiami COVID-19 būdingi simptomai, taip pat patartina pasitarti su gydytoju.

Parengta pagal „Rzeczpospolita“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.