„McDonald‘s“ vištienos kepsnelių reikalavimas su ginklu rankoje baigėsi kalėjimu

Vyras, „McDonald‘s“ restorane švytavęs netikru ginklu ir agresyviai reikalavęs vištienos kepsnelių išgirdo nuosprendį. Po to, kai iš įvykio vietos pabėgo su grynaisiais ir pinigais iš kasos ir „McMuffin“ keksiuku, jis buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme.

Vasario 8 jis patraukė į McDonald's restoraną, iš kasos pavogė 50 svarų (57,5 eur) banknotais. Nusikaltimą įvykdė laikydamas netikrą šautuvą įrėmęs vadybininkui į galvą.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Vasario 8 jis patraukė į McDonald's restoraną, iš kasos pavogė 50 svarų (57,5 eur) banknotais. Nusikaltimą įvykdė laikydamas netikrą šautuvą įrėmęs vadybininkui į galvą.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Advokatė Emma Martin sakė, kad R.Battenas „labai gėdijosi“ savo poelgių.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Advokatė Emma Martin sakė, kad R.Battenas „labai gėdijosi“ savo poelgių.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2021, 2:46 PM, atnaujinta May 6, 2021, 5:16 PM

22-ejų Rudi Battenas vasario 8 įsiveržė į Jungtinės Karalystės Jeito mieste esantį „McDonald‘s“ restoraną, grasino darbuotojams, reikalavo grynųjų pinigų ir vištienos kepsnelių. Jam buvo pasakyta, kad tuo metu galioja tik pusryčių meniu, todėl jis pasirinko bandelę su dviguba dešrele.

Vos dieną prieš jis užpuolė netoliese esantį „Miss Millie's“ restoraną, kur pavogė 200 svarų (230 eur) ir keptos vištienos.

Vyrui skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

R.Battenas iš Jeito buvo prisipažintas kaltu dėl dviejų apiplėšimų, dirbtinio šaunamojo ginklo naudojimo vykdant du nusikaltimus ir dėl peilio turėjimo viešoje vietoje.

Vasario 8 jis patraukė į „McDonald‘s“ restoraną, iš kasos pavogė 50 svarų (57,5 eur) banknotais. Nusikaltimą įvykdė laikydamas netikrą šautuvą įrėmęs vadybininkui į galvą.

Bristolio teismo teisėjas Williamas Hartas teigia, kad personalas buvo „akivaizdžiai išgąsdintas“.

„Labiausiai šiurpinantis nusikaltimo aspektas – tai, kaip buvo laikomas ginklas, – sakė teisėjas. – Tai yra vienas labiausiai neįtikėtinų įvykių ramioje užkandinėje toje šalies dalyje.“

Advokatė Emma Martin sakė, kad R.Battenas „labai gėdijosi“ savo poelgių.

„Užpuolimo nesudėtingumas ir tai, kad jis net nebandė slėptis rodo, kad šie nusikaltimai buvo įvykdyti genant beviltiškumo, – kalbėjo ji. – Jis buvo įsivėlęs į narkotikų bei svaigalų problemas, nebegalėjo už tai sumokėti.“

Teisėjas W.Hartas įsakė konfiskuoti šaunamąjį ginklą ir jį sunaikinti, taip pat grąžinti pavogtus pinigus.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.