Filmas „Kovos klubas“ tapo realybe: karantino išvarginti rusai garą nuleidžia kruvinose dvikovose

Žiaurūs bokso turnyrai Rusijoje socialiniuose tinkluose išpopuliarėjo per koronaviruso pandemiją. Priešininkai susiremia trumpose kovose, apsaugos bei bokso pirštinės nėra naudojamos.

 Filmas „Kovos klubas“ tapo realybe: karantino išvarginti rusai garą nuleidžia kruvinose dvikovose.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
 Filmas „Kovos klubas“ tapo realybe: karantino išvarginti rusai garą nuleidžia kruvinose dvikovose.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2021, 10:23 PM

„Top Dog“ savo turnyrus iš automobilių stovėjimo aikštelių pradėjo transliuoti jau 2020-ųjų pradžioje, tačiau organizacija šiandien jau nuomojasi Maskvos sporto areną, kurioje vyksta kovos plikomis rankomis, stebimos milijonų stebėtojų internete.

Populiauriausia kova sulaukė13 milijonų peržiūrų „YouTube“. Organizatoriai spėja, kad šių varžybų populiarumas išaugo dėl to, kad toks sportas padeda numalštinti pyktį, kuris žmonėms kyla dėl COVID-19 apribojimų ir žemyn besiritančios ekonomikos.

„Žmonėms sunku, jie pyksta, – teigė savamokslis kovotojas Danilas Aleyevas, kurio iniciatyva ir buvo pradėtos šios naktinės kovos. – Žmonės gyvena slegiančioje aplinkoje ir neturi kur išsikrauti. Galėdami dalyvauti kažkokioje tokioje veikloje jie pasilengvina įtampą.“

Šeštą vietą pasaulyje pagal koronaviruso atvejų skaičių užimanti Rusija nuo praėjusios vasaros nebeskelbė visuotinio karantino, nes siekė apsaugoti ekonomiką. Buvo imtasi mažesnio masto priemonių. Atlyginimai ir perkamoji galia šalyje krenta arba stagnuoja jau ne pirmus metus.

Kovos trunka tris minutes. Dalyviai paskirstomi pagal lytį – vyrai kovoja tik su vyrais, o moterys – su moterimis. Kovos ringas būna aptvertas šieno kaugėmis, o po mačo neretai viskas nusidažo krauju.

Organizatoriai atmeta kritiką, neva kovos yra pavojingos dalyviams. Jie teigia, kad tokiose muštynėse atsiranda odos bei raumenų sužeidimai, kurie greitai gyja, o pirštines mūvintys profesionalūs boksininkai gali patirti stipresnius smūgius ir rimtesnes traumas, tokias, kaip smegenų sutrenkimas.

D.Aleyevas pasakoja, kad turnyrai susilaukia nemažai užsienio žiūrovų dėmesio. Itin daug gerbėjų yra iš JAV.

Jis atsisakė išduoti, kiek mokama kovotojams, bet tvirtino, kad suma solidi. Pajamos gaunamos iš reklamos, paramos ir vardinių prekių.

Yekaterina Golovataya – viena iš kovotojų moterų.

„Aš tikiu, kad merginos gali daug, čia yra daug kietų ir talentingų panelių“, – sakė ji.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.