Stalinu pavadintas Rusijos gyventojas skundžiasi, kad dėl to neranda darbo

Rusijos mieste Jekaterinburge gyvenantis Stalinas Sargsianas teigia, kad dėl tokio vardo jo nenori priimti į darbą.

 Stalinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Stalinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos mieste Jekaterinburge gyvenantis Stalinas Sargsianas teigia, kad dėl tokio vardo jo nenori priimti į darbą.<br>„Mash“ nuottr.
Rusijos mieste Jekaterinburge gyvenantis Stalinas Sargsianas teigia, kad dėl tokio vardo jo nenori priimti į darbą.<br>„Mash“ nuottr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-05-06 20:59, atnaujinta 2021-05-06 21:02

Kanalui „Mash“ vyras pasakojo, kad jo tėvas buvo įsitikinęs stalinistas. Iki 1966-ųjų toks vardas problemų nekėlė, bet būtent tais metais, kai ir gimė S.Sargsianas, Sovietų Sąjungoje esą buvo paraginta tokius vardus pasikeisti.

S.Sargsiano tėvas nesutiko kitaip pavadinti savo sūnaus, o šis dabar irgi lieka ištkimas savo vardui: „Su juo ir mirsiu“.

Pasak Jekaterinburgo gyventojo, per gyvenimą jis įgijo kelias profesijas, tarnavo kariuomenėje, ir sukaupė ilgą darbo stažą.

„Moku remontuoti mašinas, jas dažyti, išardyti iki smulkių detalių, perrinkti variklius, reduktorius, pavarų dėžes“, – savo gebėjimus vardijo Stalinas Sargsianas.

Tačiau esą jau dešimtmetį jam sunku įsidarbinti. Nors niekas nepaaiškina priežasčių, 55-erių vyras įsitikinęs, kad darbdaviams netinka ne tik jo amžius, bet kliūva ir neįprastas vardas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.