Vietoje gydytojo – apsaugos darbuotojas: operacijos pabaiga buvo tragiška

Pakistano ligoninėje mirė moteris, kurią operavo gydytoju apsimetęs buvęs ligoninės apsaugos darbuotojas, pirmadienį pranešė policija.

Kol kas neaišku, kokią chirurginę operaciją apsimetėlis atliko operacinėje, kur be jo dar buvo kvalifikuotas techninis darbuotojas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Kol kas neaišku, kokią chirurginę operaciją apsimetėlis atliko operacinėje, kur be jo dar buvo kvalifikuotas techninis darbuotojas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2021, 8:09 PM

80 metų Shameema Begum mirė sekmadienį, praėjus dviem savaitėms po to, kai Muhammadas Waheedas Buttas ėmėsi gydyti jos nugarą rytiniame Lahoro mieste esančio valstybinėje ligoninėje.

„Negalime kontroliuoti, ką daro kiekvienas gydytojas ir ką daro visi. Ligoninė didelė“, – paaiškino vienas savo pavardės nenorėjęs viešinti Mayo ligoninės administracijos pareigūnas Lahore.

Pasak jo, kol kas neaišku, kokią chirurginę operaciją apsimetėlis atliko operacinėje, kur be jo dar buvo kvalifikuotas techninis darbuotojas.

Gydymas Pakistano valstybinėse ligoninėse, kur pacientai prieš gydymą turi susimokėti tam tikrą sumą, neretai būna neveiksmingas ir netvarkingas.

Sh. Begum šeima sumokėjo M. W. Buttui prieš operaciją, o vėliau atsilygino už dar du jo apsilankymus namuose, kur apsimetėlis tvarstė žaizdą.

Tačiau pacientei pradėjus labiau kraujuoti ir skausmams sustiprėjus, jos šeima sugrąžino ją į ligoninę, kur paaiškėjo, kas iš tiesų įvyko.

Moters palaikai laukia skrodimo, siekiant išsiaiškinti, ar jos mirtis yra tiesiogiai susijusi su prastai atlikta operacija.

„Apsaugininkui pareikšti kaltinimai; jis yra policijos areštinėje“, – naujienų agentūrai AFP pranešė Lahoro policijos atstovas Ali Safdaras.

„Buttas apsimetinėjo gydytoju ir praeityje lankėsi kitų pacientų namuose“, – sakė jis.

Mayo ligoninės darbuotojai taip pat pasakojo, kad M. W. Buttas prieš dvejus metus buvo atleistas už bandymą reikalauti pinigų iš pacientų.

Gegužės mėnesį buvo suimtas vyras, apsimetinėjęs gydytoju Lahoro bendrojoje ligoninėje ir reikalavęs pinigų iš chirurginiame skyriuje gydomų pacientų.

2016 metais išaiškėjo dar vienas atvejis, kai neurochirurge apsimetusi moteris aštuonis mėnesius dalyvavo operacijose kartu su kvalifikuotais gydytojais Lahoro universitetinėje ligoninėje – antroje pagal dydį Pakistano gydymo įstaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.