Suaugęs albumo „Nevermind“ kūdikis kaltina grupę „Nirvana“ lytiniu išnaudojimu

Amerikietis, kurio atvaizdas kūdikystėje puošė vieno populiariausių pasaulyje grupės „Nirvana“ albumo „Nevermind“ viršelį, iškėlė ieškinį grupei dėl lytinio išnaudojimo.

 Youtube stop kadras.
 Youtube stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-25 20:02

Tuomet vos keturių mėnesių Spenceris Eldenas buvo nufotografuotas 1991 metais, nuogas plaukiojantis baseine ir siekiantis ant žvejybinio kabliuko užkabintos dolerio kupiūros. Šio albumo buvo parduota 30 mln. egzempliorių, o į jį įtrauktos tokios dainos kaip „Smells Like Teen Spirit“ tapo Amerikos popkultūros simboliais.

Tačiau nei S. Eldenas, nei jo teisėti globėjai „niekada nepasirašė leidimo naudoti kokias nors Spencerio arba jį primenančias nuotraukas, ir juo labiau jį vaizduojančią komercinę vaikų pornografiją“, sakoma ieškinyje.

Jame taip pat nurodoma, kad S. Eldenas niekada negavo jokio atlygio už šią nuotrauką, ir nori išieškoti po 150 tūkst. JAV dolerių (per 127 tūkst. eurų) žalai atlyginti iš kiekvieno iš 15 atsakovų, įskaitant gyvus grupės narius Dave'ą Grohlą ir Kristą Novoselicą, velionio grupės lyderio Kurto Cobaino turto paveldėtojus ir fotografą Kirką Weddle'ą.

Albumo viršelyje buvo „matyti E. Spencerio intymi kūno dalis ir apgailėtinai demonstruojamos E. Spencerio genitalijos nuo kūdikystės iki šių dienų“, sakoma Kalifornijoje pateiktame ieškinyje.

Remiantis juo, be kita ko, S. Eldenas patyrė „didžiulį ir nuolatinį emocinį stresą“, taip pat „neteko galimybės gauti pajamų visą gyvenimą“.

Grupės „Nirvana“ arba jos leidėjų atstovai kol kas šio ieškinio nekomentavo.

Vėliau S. Eldenas daug kartų fotografavosi šio albumo viršeliui, įskaitant albumą, kuris buvo perleistas minint 25-ąsias pirmojo albumo išleidimo metines.

Kaip 2008 metais jo šeima pasakojo radijui NPR, nuotrauką padaręs K. Weddle'as buvo jo tėvo draugas. Buvo surengtas vakarėlis prie baseino, per kurį S. Eldenas buvo fotografuojamas tuomet dar mažai žinomai grupei, o tėvams už nuotrauką buvo sumokėta 200 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?