JAV laimėtas loterijos „Powerball“ „aukso puodas“ – beveik 700 mln. dolerių

Po 40 lošimų, per kuriuos nebuvo laimėtas JAV loterijos „Powerball“ pagrindinis prizas, vieno Kalifornijoje parduoto bilieto skaičiai sutapo su visais šešiais pirmadienį išridentais kamuoliukais ir jo savininkui atnešė beveik 700 mln. JAV dolerių „aukso puodą“, pranešė pareigūnai.

 JAV laimėtas loterijos „Powerball“ „aukso puodas“ – beveik 700 mln. dolerių.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 JAV laimėtas loterijos „Powerball“ „aukso puodas“ – beveik 700 mln. dolerių.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-05 11:58

Pirmadienį vakare buvo išridenti kamuoliukai su skaičiais 12, 22, 54, 66 ir 69. „Powerball“ kamuoliukas buvo su skaičiumi 15.

Beveik keturi mėnesiai be pagrindinio prizo laimėtojo ir karštligiškas loterijos bilietų pirkimas paskutinėmis dienomis leido „aukso puode“ sukaupti 699,8 mln. JAV dolerių – tai septintas pagal sumą „aukso puodas“ per JAV loterijų istoriją.

Loterijos organizatoriai informavo, kad laimingo bilieto savininkas yra iš Moro Bėjaus Kalifornijoje. Laimėtojas galės iškart pasiimti 496 mln. dolerių arba susitarti, kad laimėjimas jam būtų išmokėtas dalimis per 29 metus. Abiem atvejais laimėjimas bus apmokestintas.

Buvo parduoti penki bilietai, atnešę jų savininkams po 1 mln. dolerių. Du iš šių bilietų buvo nupirkti Masačusetse, likę – Virdžinijoje, Floridoje ir Arizonoje.

„Aukso puodo“ laimėjimas per 41-ąjį lošimą yra naujas šios loterijos rekordas. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas 2021 metų sausį, kai pagrindinis prizas buvo laimėtas 36-ą lošimo savaitę. Kuo ilgiau tęsiasi žaidimas, tuo didesnis „aukso puodas“ sukaupiamas.

Tikimybė išlošti didįjį prizą yra 1 iš 292,2 milijono.

Loterijos organizatoriai pažymėjo, kad per beveik keturis mėnesius, kol buvo laukiama, kada bus laimėtas „aukso puodas“, daugybė žmonių išlošė mažesnių piniginių prizų nuo 1 iki 4 mln. dolerių.

„Powerball“ žaidžiama 45 valstijose ir Vašingtone, Mergelių Salose bei Puerto Rike.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.