Žmogus nuskrido iš Barbadoso į Majamį su užtaisytu ginklu

Barbadoso pareigūnai penktadienį tyrė, kaip vyras sugebėjo įsėsti į komercinį skrydį iš salos į JAV Majamio miestą su užtaisytu ginklu.

Oro uostas.<br>123rf nuotr.
Oro uostas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2021, 10:56 AM

Transporto saugumo administracijos agentai judriausiame Floridos oro uoste išsiaiškino, kad įtariamasis turėjo šaunamąjį ginklą su penkiomis 32 kalibro kulkomis, pranešė NBC filialas Pietų Floridoje.

Policija sulaikė vyrą, stoties įvardytą kaip Cameronas Hindsas, ir apkaltino jį paslėpto ginklo nešiojimu – nusikaltimu, už kurį Floridoje baudžiama iki penkerių metų kalėjimo ir 5 tūkst. JAV doleių bauda. Pranešama, kad C. Hindsas savo kaltės nepripažino ir gruodžio viduryje vėl stos prieš teismą, pranešė NBC filialas.

Barbadoso ministrė pirmininkė Mia Mottley pareiškė susirūpinimą dėl įžūlaus poelgio, prasidėjusio salos Grantley Adamso tarptautiniame oro uoste, ir sakė, kad „pasekmės šaliai rimtos ir didžiulės“.

„Skubiai paprašiau ataskaitos, kurią tikiuosi gauti labai greitai. Tačiau, kaip jau sakiau anksčiau, kas nors – arba institucijos – bus patraukti atsakomybėn“, – pridūrė ji.

Šis didžiulis pažeidimas meta šešėlį ir Jungtinėms Valstijoms, kurios per 20 metų nuo rugsėjo 11-osios išpuolių siekia sustiprinti savo sienų saugumą. Vašingtonas reikalauja, kad užsienio vyriausybės taikytų JAV saugumo standartus oro uostuose, iš kurių vykdomi tiesioginiai skrydžiai į JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.