Per tūkstantį žmonių varžėsi, kas greičiau perplauks Honkongo Viktorijos įlanką

Daugiau nei tūkstantis vyrų ir moterų sekmadienio rytą šoko į vėsų Honkongo Viktorijos įlankos vandenį ir varžėsi, kas greičiau perplauks uostą.

Per tūkstantį žmonių varžėsi, kas greičiau perplauks Honkongo Viktorijos įlanką.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per tūkstantį žmonių varžėsi, kas greičiau perplauks Honkongo Viktorijos įlanką.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 2:44 PM

Naujojo pasaulio uosto lenktynės (The New World Harbour Race) pastaruosius dvejus metus nebuvo rengiamos dėl pandemijos ir 2019 m. antivyriausybinių protestų.

Sekmadienį jų dalyvių skaičius buvo apribotas iki 1 200 žmonių. Jie turėjo nuplaukti vieną kilometrą nuo Honkongo salos šiaurinėje pakrantėje esančio Vančajaus iki Cimšacujaus Kaulūno rajone.

Vyrų kategorijoje nugalėjęs Keithas Sinas pasakojo, kad, norėdamas išstudijuoti maršrutą, persikėlė keltu į Vančajų ir kruopščiai pasiruošė, kad suprastų vandenyno sroves.

„Apžiūrėjęs vietovę, naktį ieškojau daugiau maršruto nuotraukų. Tada nusibrėžiau maršrutą, kada daryti posūkius“, – sakė jis.

Kai kurie dalyviai tiesiog džiaugėsi galėję pajusti, kad pandemijos metu gyvenimas vėl tapo normalus.

„Tai galimybė pamatyti Honkongą iš kitos perspektyvos, – sakė tik vardu prisistatęs Vincentas. – Taip, puiki patirtis. Smagu matyti, kad Honkongas šiek tiek atsivėrė ir vėl gyvena normalų gyvenimą.“

Norėdami dalyvauti varžybose, plaukikai turėjo būti visiškai paskiepyti ir likus dviem dienoms iki lenktynių atlikti COVID-19 testą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.