Santa Klausas taip pat pasiskiepijo nuo koronaviruso: gavo leidimą keliauti

Santa Klausui buvo suteiktas leidimas keliauti Kanados oro erdve, jam pateikus įrodymą, kad yra pasiskiepijęs ir kad jam atlikto COVID-19 testo rezultatas yra neigiamas – kaip reikalauja šalies taisyklės, ketvirtadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

Santa Klausui taip pat pasiskiepijo nuo koronaviruso.<br>M.Patašiaus nuotr.
Santa Klausui taip pat pasiskiepijo nuo koronaviruso.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2021, 9:01 PM, atnaujinta Dec 23, 2021, 9:51 PM

„Šiemet man džiugu atverti Kanados padangę keliauti Santa [Klausui] ir jo komandai“, – sakoma ministro Omaro Alghabros pranešime.

„Kai kalbėjausi su Santa Klausu (paskambinęs į Šiaurės ašigalį), jis mane patikino, kad atitinka visus reikalavimus pakartotinai atvykti į Kanadą“, – pridūrė ministras.

Leidimas taip pat suteiktas Santa Klauso skrydžio bendrakeleiviams – įskaitant šiaurės elnią Rudolfą, kurio „nosis švietė raudonai ir skaisčiai, [bet] prieš pakylant buvo užtikrinta, kad jam jokių COVID-19 simptomų nepasireiškė“.

Praeitą savaitę Otava rekomendavo kanadiečiams kalėdinių atostogų laikotarpiu susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į užsienį. Vyriausybė pažymėjo, kad koronaviruso omikron variantas „verčia mus bijoti blogiausia“ – kad sergamumas COVID-19 smarkiai išaugs ir kad bus sutrikdytas susisiekimas.

Kelios provincijos taip pat sugražino kai kuriuos karantino suvaržymus, pavyzdžiui, susirenkančių asmenų skaičiaus ribojimus.

O. Alghabra ragino „prisidėti savo indėliu, kad apsaugotumėte kitus“, pavyzdžiui, dėvėti kaukes ir būti ne arčiau kaip už dviejų metrų „arba maždaug už tuzino cukrinių lazdelių“ vieniems nuo kitų.

Vykdantys šiuos reikalavimus „atsidurs šių metų Geradarių sąrašo viršuje“, žadėjo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.