Iš grožio konkurso kupranugariai buvo išmesti dėl botokso naudojimo ir kitos „klastojimo“ formos

Saudo Arabijoje populiaraus kupranugarių grožio konkurso organizatoriai diskvalifikavo 43 konkurso dalyves po to, kai buvo pastebėta, jog buvo naudotos botokso injekcijos ir kitos veisėjų „klastojimo“ formos.

 Kupranugariai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kupranugariai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2021, 9:40 AM

Gruodžio pradžioje prasidėjo 40 dienų truksiantis Karaliaus Abdulazizo kupranugarių festivalis, vykstantis maždaug už 100 km į šiaurės rytus nuo sostinės Rijado.

Šeštus metus vykstančiame renginyje veisėjai varžosi dėl daugiau kaip 66 mln. dolerių piniginių prizų, kaip skelbia Saudo Arabijos valstybinė žiniasklaidos priemonė Saudi Press Agency (SPA), taigi statymai dideli.

Nesąžiningi veisėjai kaltinami naudojantys įvairius metodus, kad jų kupranugariai turėtų didesnę tikimybę laimėti, pavyzdžiui, švirkščiantys silikoną ir užpildus, guminėmis juostomis išpučiantys kūno dalis, kad pagerintų jų išvaizdą, praneša SPA.

Šiais metais organizatoriai susidūrė su 147 klastojimo atvejais – didžiausiu skaičiumi nuo festivalio pradžios. Keturiasdešimt trys dalyviai buvo diskvalifikuoti.

Festivalio teisės komiteto atstovas Marzouk Al-Natto teigė, kad veisėjai, kuriems buvo nustatytas klastojimas, turi mokėti baudas, kurios skiriasi priklausomai nuo pažeidimo, praneša SPA.

Pavyzdžiui, už užpildų, botokso ar hormonų injekcijas gali būti skiriama 100 tūkst. rialų (27 tūkst. JAV dolerių) bauda už vieną kupranugarį, o už uodegos pynimą, nukirpimą ar numarinimą – 30 tūkst. rialų (8 tūkst. JAV dolerių) bauda.

Siekiant nustatyti klastojimą, kupranugariai apžiūrimi fiziškai ir kliniškai, naudojant tokius prietaisus kaip rentgeno aparatai ir sonarai.

Laimėjusių kupranugarių savininkai gauna piniginius prizus, o pripažinimas reiškia, kad jie gali parduoti gyvulius brangiau.

Retieji kupranugariai Saudo Arabijoje yra didelis verslas. SPA duomenimis, maždaug 1,5 mln. gyvūnų yra saugomi savininkų naudojant mikroschemas.

Kupranugariai yra svarbi Saudo Arabijos kultūros dalis. Šie gyvūnai gerai prisitaikę gyventi dykumose, pavyzdžiui, Arabijos dykumoje, kurios didelė dalis yra Saudo Arabijos karalystėje.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.