Naujausias šalies kino pasididžiavimas – iš turistų kamerą pavogusi papūga

Naujausia Naujosios Zelandijos kino kūrėja tapo papūga kleptomanė, pavogusi „GoPro“ kamerą ir pasileidusi su ja į įspūdingą kelionę po atokią Fiordlando žemę.

Papūga Kea iš keliautojų Naujojoje Zelandijoje pavogė filmavimo kamerą.<br>Lrytas.lt koliažas.
Papūga Kea iš keliautojų Naujojoje Zelandijoje pavogė filmavimo kamerą.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2022, 12:45 PM

Vietinė Aotearoa kalnų papūga Kea garsėja smalsumu ir išdykumu, taip pat tuo, kad iš nieko neįtariančių turistų ir lankytojų atiminėja pinigines, papuošalus, maistą, automobilių stiklo valytuvus ir kitus vertingus daiktus.

Verheulų šeima pasakojo vietos televizijos programai „Seven Sharp“, kad keliavo Keplerio keliu ir buvo apsistoję namelyje, kai prie jų prisijungė kelios Kea papūgos.

Jie padėjo „GoPro“ kamerą ant terasos turėklų, norėdami nufilmuoti paukščius, tačiau vienas iš jų pagrobė kamerą ir nuskrido, filmuodamas savo skrydį nuo kalvos šlaito.

Vaizdo kamera užfiksavo „įžūlią“ papūgos vagystę, pabėgimą iš įvykio vietos bei nusileidimą laukinėje pievoje. Vėliau vaizdo įraše stambiu planu matomas ir pati nusikaltėlė, plėšanti nuo vaizdo kameros plastiko gabalėlius.

Nukentėjusios šeimos galva Alexas Verheulas pasakojo vietos televizijai, kad nors paukštis nusinešė vaizdo kamerą pakankamai toli, galiausiai ji buvo susigrąžinta:

„Mes leidomės žemyn nuo kalvos, sekdami paukščių skleidžiamą garsą, kol galiausiai pamatėme keletą papūgų, tupinčių medyje – akivaizdu, kad jos mus išgirdo ir paliko mūsų kamerą kažkur netoliese... Mano sūnus nusprendė nueiti patikrinti uolų, kurios atrodė kaip palanki vieta paukščiui nusileisti, ir rado ją ten tebegulinčią ir tebefilmuojančią“.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.