Vokietijos miestas nusprendė leisti moterims nedengti krūtinės baseinuose

Vienas Vokietijos miestas nusprendė leisti moterims, kaip ir vyrams, maudytis apsinuoginusioms iki pusės, ir tapti pirmuoju Vokietijoje, kur moterims baseinuose nereikės nešioti maudymosi liemenėlių.

Vienas Vokietijos miestas nusprendė leisti moterims, kaip ir vyrams, maudytis apsinuoginusioms iki pusės.<br>123rf nuotr.
Vienas Vokietijos miestas nusprendė leisti moterims, kaip ir vyrams, maudytis apsinuoginusioms iki pusės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 12:31 PM

Sprendimas priimtas kilus vienam ginčui dėl lyties tapatybės.

Vokietijos centrinėje dalyje esančio Getingeno miesto sporto komitetas rekomendavo miesto vidaus ir lauko baseinams leisti visiems jų lankytojams nuo gegužės 1-osios savaitgaliais maudytis „oben-ohne“ [be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies]“, pranešė vietos administracijos atstovas.

Sprendimas buvo priimtas po to, kai iš pažiūros moteriškos lyties plaukikės buvo paprašyta prisidengti krūtinę viename vietos baseine, nesutikus su tuo, kad asmuo save laikė vyru, nurodė atstovas.

Kilus visuomenės diskusijoms vietos valdžios pareigūnai paprašė nustatyti gaires, kaip elgtis tokiose situacijose, o galiausiai buvo nuspręsta, kad teisingiausia būtų nustatyti vietas, kur abiejų lyčių atstovai galėtų maudytis neprisidengę krūtinės.

Vokietijoje populiarus nudistų judėjimas FKK (Frei-Koerper-Kultur). Daugelis saunų šalyje yra skirtos ir vyrams, ir moterims, o jų lankytojų prašoma visiškai nusirengti higienos sumetimais. 

Tačiau šis Getingeno administracijos potvarkis, kuris turėtų galioti iki rugpjūčio mėnesio, yra pirmasis, apimantis plaukimo baseinus, kur paprastai be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies maudėsi tik vyrai.

Kai kurie vietos gyventojai sako, jog šio žingsnio nepakanka, ir skundžiasi, jog lyčių lygybė turėtų būti užtikrinama ne tik savaitgaliais.

Vietos administracija nurodė, savaitgaliais apsiribojama todėl, kad naujoji tvarka neturėtų įtakos baseinuose vykstančioms mokinių plaukimo pamokoms.

Vieno baseino vadovas laikraščiui „Tageszeitung“ sakė, jog reikia ieškoti tokio kompromiso, kuris būtų priimtinas „visų kultūrų klientams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.