JAV Našvilio miesto biblioteka dalins skaitytojams korteles „Aš skaitau uždraustas knygas“

Jungtinių Valstijų Nešvilio viešoji biblioteka, reaguodama į Tenesyje vykstančią bibliotekų reviziją, užsibrėžė tikslą šį mėnesį išplatinti 5 tūkst. skaitytojų kortelių su užrašu „Aš skaitau uždraustas knygas“.

JAV biblioteka.<br>Getty Images/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV biblioteka.<br>Getty Images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-06 14:11

„Noriu, kad Nešvilio gyventojai žinotų: Nešvilio viešoji biblioteka visada gerbs jūsų teisę į skaitymo laisvę – (teisę) nepriklausomai pasirinkti, ką skaityti ir ko neskaityti, ir teisę nuspręsti, ką skaito jūsų vaikai“, – sakoma bibliotekos direktoriaus Kento Oliverio pranešime žiniasklaidai.

Bibliotekoje yra keletas knygų, kurios įtrauktos arba gali būti įtrauktos į uždraustų knygų sąrašą. Sąraše yra septynios „Hario Poterio“ serijos knygos ir romanas „Nežudyk strazdo giesmininko“.

Tenesis pastaruoju metu sulaukia šalies visuomenės dėmesio dėl knygų draudimo. Vienos Makmino apygardos kaimo vietovės mokyklos taryba vienbalsiai pasisakė už Pulicerio (Pulitzer) premija apdovanotos grafinės novelės apie Holokaustą „Maus“ išbraukimą iš mokymo programos. Kitoje į pietus nuo Nešvilio esančioje Viljamsono apygardoje pasiturinčio regiono mokyklos tarybos nariai nusprendė iš programos pašalinti knygą apie vienos indėnų mergaitės mamos paiešką, pasiskundus tėvams.

Tenesio gubernatorius Billas Lee šią savaitę pareiškė, kad planuoja pasirašyti įstatymą, kuris leistų politikų paskirtai komisijai išimti knygas iš valstybinių mokyklų bibliotekų visoje valstijoje.

Našvilio bibliotekos skaitytojo kortelės yra dalinamos nemokamai. Kampanija baigsis gegužės 26 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.