Neįprasta Ispanijos kurorto kova su „girtuoklių turizmu“: draudžia vilkėti futbolo marškinėlius

Viename iš populiariausių Maljorkos vakarėlių rajonų uždrausta į restoranus įeiti žmonėms, vilkintiems futbolo marškinėlius.

Viename iš populiariausių Maljorkos vakarėlių rajonų uždrausta į restoranus įeiti žmonėms, vilkintiems futbolo marškinėlius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Viename iš populiariausių Maljorkos vakarėlių rajonų uždrausta į restoranus įeiti žmonėms, vilkintiems futbolo marškinėlius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2022, 4:32 PM

Nors atostogų sezonas dar tik prasidėjo, Playa de Palma verslo savininkai jau pavargo nuo girtų turistų. Jie susivienijo, kad sukurtų aprangos kodą, kurio lankytojai privalės laikytis, nes priešingu atveju jie nebus įleisti į tam tikrus barus ir restoranus.

Į draudžiamų drabužių sąrašą įtraukti maudymosi drabužiai, futbolo marškinėliai ir bet kokie iš gatvės prekeivių įsigyti aksesuarai, pavyzdžiui, auksinės grandinės ar skėčių formos skrybėlės. Negalite tiesiog nusimesti savo aprangos, nes žmonės be marškinėlių taip pat nebus aptarnaujami.

Kol kas draudimą vykdo vienuolika Playa de Palmos (Ispanija) restoranų, prie kurių įėjimų yra QR kodai, kad žmonės galėtų pasitikrinti, ką galima dėvėti, o ko ne.

Nors dieną bus galima elgtis lanksčiai, teigiama, kad naktį, kai blogas elgesys būna dažniausias, tolerancijos nebus.

Vakarėlių vietovės kovoja su girtais turistais

Nuo 2020 m. Balearų salos kovoja su girtais keliautojais, taikydamos įvairias priemones, kuriomis siekiama paskatinti atvykti atsakingesnius lankytojus.

Šis vadinamasis „perteklinis dekretas“ taikomas Magalufo, Playa de Palmos ir San Antonijaus kurortuose Ibizoje. Šiose populiariose vakarėlių atostogų vietose, be kitų priemonių, siekiant pažaboti pernelyg didelį alkoholio vartojimą, buvo uždrausti pasiūlymai „viskas, ką gali išgerti“, barų lankymas ir „laimingos valandos“.

Balaerio salų prezidentė Francina Armengol teigė, kad perteklinis turizmas regione „nėra sveikintinas“.

„Tai nėra nei toks turizmas, kokio norime, nei kokio nusipelnė gyventojai“, – sakė ji šių metų pradžioje, prieš prasidedant vasaros sezonui.

Tačiau Playa de Palmoje įsikūrę verslininkai nemano, kad Balearų salų pastangos apriboti girtų turistų skaičių duoda rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.