Maljorka laikosi pažado tramdyti girtus turistus: uždarė aštuonias naują įstatymą pažeidusias įmones

Aštuonios įmonės Maljorkoje uždarytos iki tolesnio pranešimo, pažeidusios kovos su turistų alkoholizmu įstatymą, trečiadienį pranešė Palmos regiono turizmo ministerija. Keturios yra Plaja de Palma paplūdimio ruože, o kitos keturios – Magalufe.

Aštuonios įmonės Maljorkoje uždarytos iki tolesnio pranešimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Aštuonios įmonės Maljorkoje uždarytos iki tolesnio pranešimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 9:07 AM

Be to, kad uždarytos įmonės, dėl įstatymo pažeidimų pradėta daugiau nei 90 tyrimų. Nubaustos įstaigos kaltinamos tiekusios alkoholį neleidžiamu laiku ir nepilnamečiams. Kai kurios taip pat apkaltintos seksistine reklama ir moterų žeminimu.

Valdžios institucijos nenurodė, ar tai barai, klubai, restoranai ar paplūdimio kioskai. Turizmo ministerijos atstovas vietos laikraščiui vokiečių kalba „Mallorca Zeitung“ sakė, kad ši informacija ir barų pavadinimai dėl duomenų apsaugos negali būti viešinami.

2020 m. priimtas kovos su turistų nesaikingu alkoholio vartojimu įstatymas skirtas kovoti su šiuo reiškiniu Plaja de Palmoje, Magalufe ir Sant Antoni mieste Ibisoje. Balearų salų regioninė valdžia jau keletą metų stengiasi pakeisti savo įvaizdį. Įvairiomis iniciatyvomis norima pagerinti turizmo pasiūlos kokybę ir kiek įmanoma atsikratyti vadinamųjų svaigalų turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.