Tarzanas realiame gyvenime: dešimtmetį trukusios užgauliotojų patyčios – vadindavo jį beždžione

23 metų Zanzimanas Ellie gyvena džiunglėse Ruandoje, Rytų Afrikoje, su mama, kuri praėjusiais metais pirmąkart apie jį pasakojo interviu televizijai „Afrimax TV“.

Zanzimanas Ellie su motina.<br>„Twitter“ nuotr.
Zanzimanas Ellie su motina.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-03 16:33

Zanziman Ellie diagnozuota mikrocefalija. Dažnai mikrocefalija sergantys asmenys klaidingai pristatomi kaip „Homo erectus“, „žmogbeždžioniai“ ir t.t., nes visuomenė paprastai negali atpažinti šios būklės simptomų. Jis buvo smarkiai skriaudžiamas.

10 dešimtmečio pabaigoje, berniuko tėvams niekaip nepavykdavo susilaukti vaikų. O kaip pavykdavo šie mirdavo negimę ar per gimdymą – taip jie prarado 5 vaikus. Tačiau jų maldos buvo išklausytos – 1999 m. pasaulį išvydo berniukas vardu Zanzimanas Ellie.

Jis gimė kitoks, tačiau išgyveno, kas tuo metu tėvams buvo svarbiausia. Šiuo metu Elijui 23 m., didžiąją savo gyvenimo dalį jis praleidžia klaidžiodamas džiunglėse.

Gimtajame kaimelyje nemiela

Berniukas nuo mažens nepratarė nei žodžio bei nelankė jokios mokykloje. Nors sutrikusi jo raida – jis nekalba ir nemoka bendrauti su kitais žmonėmis, tačiau puikiai supranta patyčias. Kaimelyje ji vadina beždžione, maugliu ar tarzanu, iš jo juokiasi, rodo pirštais ir vis bando paerzinti. Jei aplink nėra jo tėvų, kaimelio gyventojai kartais jį primuša ar aprėkia.

Mėgstamiausia Zanzimano Ellie veikla – vaikščiojimas ar bėgiojimas. Per savaitę jis nueina apie 230 km. Kasdien jis klaidžioja džiunglėmis, tad vakarais tėvai jį turi pasivyti ir pagauti, kad laiku nutemptų miegoti.

Džiunglėse jis susiranda vaisių ar valgo žolę su lapais. Nors mama sako, kad Zanzimanas Ellie buvo „Dievo dovana“ ir labai jį myli, bet prįpažįsta, kad auginimas, priežiūra yra begalo sudėtingi.

„Afrimax TV“, kuri nufilmavo šio berniuko istoriją, jo šeimai neseniai pastatė namelį. Žmonės šeimai paaukojo jau apie 4 tūkst. eurų – tokia pagalba turėtų palengvinti jų gyvenimą.

Filmavimo metu žurnalistai jį nuvežė į didesnį miestą. Čia jam viskas buvo tarsi naujas pasaulis – jis pirmą kartą pamatė automobilius, kitokius pastatus, paragavo naujo maisto ir turėjo galimybę nuvykti į panašaus likimo žmonių mokyklėlę.

Berniuko galva yra maža, jo neįprasto veido priežastis – nėštumo metu neišsivysčiusios smegenys arba jų augimo nustojimas jam tik gimus. Mamos teigimu, Zanzimanui Ellie gimus jo galva buvo teniso kamuoliuko dydžio – tai vadinama mikrocefalija.

Specialių poreikių vaikų mokykloje jis susirado draugų, mama tikisi, kad jis ten išmoks tiek, kiek tai galėtų palengvinti jo gyvenimą, praneša „Afrimax TV“.

Parengta pagal „Afrimax TV“ reportažą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.