Kelias valandas klaidžiojusi šimpanzė į Charkovo zoologijos sodą grįžo neįprastai: ant dviračio ir su apsiaustu nuo lietaus

Iš Ukrainos zoologijos sodo pabėgusią šimpanzę pavyko įkalbėti grįžti, kai zoologijos sodo darbuotojai pasiūlė jai apsiaustą nuo lietaus, apkabinimą ir pasivažinėjimą dviračiu.

Charkove iš zoologijos sodo pabėgo šimpanzė. Ji vaikščiojo po miestą, o zoologijos sodo darbuotojai bandė ją įtikinti grįžti. Staiga prasidėjus lietui beždžionė nubėgo pas zoologijos sodo darbuotoją pasiimti striukės, o tada sutiko grįžti į zoologijos sodą.<br>Vaizdo įrašo stopkadras.
Charkove iš zoologijos sodo pabėgo šimpanzė. Ji vaikščiojo po miestą, o zoologijos sodo darbuotojai bandė ją įtikinti grįžti. Staiga prasidėjus lietui beždžionė nubėgo pas zoologijos sodo darbuotoją pasiimti striukės, o tada sutiko grįžti į zoologijos sodą.<br>Vaizdo įrašo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-08 08:20

Pirmadienį iš Charkovo zoologijos sodo pabėgusi šimpanzė Čiči kelias valandas klaidžiojo šiaurės rytų Ukrainos miesto gatvėmis. Ji laikėsi atokiau nuo ją sekusių prižiūrėtojų ir nubėgo į netoliese esančią miesto aikštę, pranešė vietos žiniasklaida.

Vienu metu zoologijos sodo prižiūrėtojas prisėdo prie Čiči netoli parko, tikėdamasis įkalbėti ją grįžti. Šimpanzė dvejojo – kol nepradėjo lyti. Tada ji nuėjo pas netoliese esantį buvusį zoologijos sodo prižiūrėtoją, kuris padėjo jai apsivilkti geltoną lietpaltį ir priglaudė.

Tada Čiči buvo parvežta atgal zoologijos sodo darbuotojo dviračiu. Zoologijos sodo direktorius Oleksijus Grigorjevas Ukrainos visuomeniniam transliuotojui „Suspilne“ sakė, kad šimpanzė saugiai grįžo į savo aptvarą ir yra geros sveikatos.

Socialinėje žiniasklaidoje buvo plačiai dalijamasi filmuota medžiaga iš pabėgimo ir sugrįžimo. Tai buvo širdį džiuginanti akimirka miestui, kuris yra vos už 80 kilometrų į vakarus nuo Rusijos pasienio miesto Belgorodo ir nuolat patiria Kremliaus artilerijos atakas.

Čiči gyveno Feldmano ekoparke – Charkovo šiauriniame priemiestyje esančiame zoologijos sode po atviru dangumi, kuris yra visai šalia karo fronto linijos. Praėjus kelioms savaitėms po Rusijos invazijos šimpanzė buvo evakuota kartu su šimtais kitų gyvūnų.

Ukrainoje gyvūnai patyrė didelį stresą dėl raketų atakų, oro pavojaus sirenų ir šaudymo. Karo pradžioje Kijevo zoologijos sodo darbuotojai su šeimomis persikėlė į savo darbo vietą visam laikui, kad galėtų geriau rūpintis gyvūnais.

Rusijos raketų atakų metu žuvo apie 100 Feldmano ekoparko gyvūnų, dar dalis buvo užmigdyti, pranešė zoologijos sodas. Mažiausiai šeši parko darbuotojai ir savanoriai žuvo – bent vienas jų žuvo evakuodamas gyvūnus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.