Aukcione už 37,5 mln. dolerių parduota prabangi Rusijos oligarcho jachta

Nežinomas pirkėjas aukcione sumokėjo 37,5 mln. dolerių už prabangią jachtą, priklausiusią Rusijos oligarchui Dmitrijui Pumpianskiui, antradienio vakarą paskelbė Didžiosios Britanijos užjūrio teritorijos Gibraltaro teismas.

Aukcione už 37,5 mln. dolerių parduota prabangi Rusijos oligarcho jachta.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Aukcione už 37,5 mln. dolerių parduota prabangi Rusijos oligarcho jachta.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2022, 9:39 AM, atnaujinta Sep 28, 2022, 9:40 AM

Kaip rašo laikraštis „Gibraltar Chronicle“, 73 metrų ilgio „Axioma“ yra pirmoji oligarcho jachta, pakeitusi savininką dėl sankcijų Rusijai už invaziją į Ukrainą. Su Maltos vėliava plaukiojanti jachta buvo konfiskuota JAV banko „JP Morgan“ prašymu, bankui siekiant susigrąžinti 20,5 mln.

JAV dolerių paskolą iš D. Pumpianskiui priklausančios bendrovės, pranešė laikraštis. Bankas pateikė ieškinį dėl paskolos grąžinimo, kai D. Pumpianskis buvo įtrauktas į Europos Sąjungos ir Didžiosios Britanijos sankcijų sąrašą dėl karo ir jo turtas buvo įšaldytas.

Pirkėjas, kurio vardas laikomas paslaptyje, pateikė didžiausią iš 63 pasiūlymų, gautų iki rugpjūčio 23 d., priverstinį pardavimą surengė Didžiosios Britanijos aukcionų namai, pranešė laikraštis.

Teismas taip pat priėmė papildomą 505 tūkst. dolerių mokėjimą už laivo priedus ir vyno bei alkoholio atsargas laive, dabar kreditoriai turi 60 dienų pateikti ieškinius Gibraltaro teismui, rašo laikraštis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.