Charizmą gali išsiugdyti kiekvienas: kaip būti patraukliam?

Neretai manoma, kad charizmatiškumas yra įgimtas bruožas. Tačiau tiesa ta, kad šią savybę gali išsiugdyti kiekvienas žmogus, tik reikia žinoti, ką daryti ir ko ne.

Charizmatiški žmonės sugeba tarsi magnetas traukti aplinkinių dėmesį.<br>„123rf.com“ nuotr.
Charizmatiški žmonės sugeba tarsi magnetas traukti aplinkinių dėmesį.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2022, 12:16 PM, atnaujinta Dec 25, 2022, 5:35 PM

Yra trys būdai, kurie gali padėti tapti charizmatiškam arba, kitaip sakant, užburiančiai patraukliam kitiems. Bet yra ir trys keliai, kuriais to siekiant jokiu būdu nereikėtų žengti.

Socialiniai tinklai žmones paskatino parodyti save.

Iš to daugeliui kyla klausimai: kaip kai kurie sugeba pademonstruoti tokią traukos jėgą, kuri atveria duris į kitų širdį? Kokios yra jų paslaptys?

Charizma labai svarbi ne tik romantiško pasimatymo metu, bet ir parduodant produktus. Ir išties kai kurie žmonės tam turi įgimtą talentą.

Vis dėlto, pasak knygos „Charizmos mitas“ autorės amerikietės Olivios Fox Cabane, kiekvienas gali išsiugdyti įtaigumą.

O.Fox Cabane mini tris būdus, kurie padeda padidinti savo charizmą.

Dalyvavimas. O.Fox Cabane teigia: „Charizmatiškumas priklauso ne nuo to, kiek turite laiko, bet nuo to, kiek iš tikrųjų esate čia ir dabar kiekvieno susitikimo metu.“

Charizmatiški asmenys prisimena ne tik jūsų vardą, bet ir tai, ką pasakėte jiems per pastarąjį susitikimą.

„Tai įvyksta dėl to, kad tokie žmonės visada atkreipia dėmesį į tai, kas dedasi aplink juos, užuot įstrigę savo mintyse“, – sako Paryžiuje gimusi rašytoja.

Galia. Kitas charizmos bruožas yra gebėjimas įtaigiai visu kūnu perteikti savo poziciją.

Mūsų gestai kalba apie tai, kas esame ir kaip jaučiamės. Paprastas pavyzdys: į priekį palinkę pečiai yra silpnumo ženklas, nes pasaulis mus slegia arba mes išsigandome. Ir priešingai: vertikali laikysena ir aukštai iškelta galva reiškia pasitikėjimą.

Šiluma. Charizmatiški žmonės yra patrauklūs, nes priverčia mus jaustis kaip namuose. Jie kalba maloniu balso tonu, kuris yra ir svetingas, ir neagresyvus, yra sąžiningi – kalba apie tai, ką žino.

Puikus to pavyzdys yra jogos instruktorė Adriene Mishler, kurios „YouTube“ kanalas pandemijos metu perkopė 9 mln. prenumeratorių ribą.

Jos paslaptis yra artumas ir natūralumas. Moteris yra visada besišypsanti, kalba ramiu balsu ir sekėjai ją suvokia kaip draugę bei patarėją.

Taigi šios trys sudedamosios dalys yra naujosios charizmos ženklai. Tačiau geros charizmos išlaikyti nepavyks, jeigu užlipsite ant tam tikrų minų, kurios sugadins jūsų įvaizdį.

Dėmesio kaupimas. Charizmatiškumas priklauso ir nuo žinojimo, kada laiku sustoti.

Jei padarę gerą įspūdį pasakodami istoriją mes ilgai užtrunkame, charizmos magija ilgainiui išblėsta ir susižavėjimas virsta nuovargiu.

Kritikavimas ar problemų pasakojimas. Dejuodami dėl savo sunkumų nepasieksime populiarumo viršūnės.

Charizmatiški žmonės elgiasi priešingai: jie moka parodyti šviesą, kur dauguma mato tiktai tamsą. O kritiški asmenys ypač vargina, nes visi su jais bendraujantys baiminasi patys tapti kritikos taikiniu.

Blaškymasis mobiliajame telefone. Niekas nėra patrauklus ar charizmatiškas, jeigu tūno įlindęs į savo mobilųjį įrenginį, kai mes jam sakome ką nors svarbaus. Klausymasis yra vienas charizmatiškų asmenybių sugebėjimų.

Svarbūs žmonės nelaiko savo mobiliojo telefono ant stalo – patikėkite, įlindęs į ekraną kitiems atrodote pažeidžiamas, tarsi jūsų sėkmė priklauso nuo telefono žinutės.

Charizmatiškieji žino, kad pasaulis ir ypač žinutės telefone jų palauks.

Parengta pagal „El Pais“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.