S. Berlusconio vila taps muziejumi: jame – daugiau nei 20 tūkst. paveikslų ir įamžintos politiko pergalės

San Martino vila Arkorėje prie Milano, kurioje nuo 1974 m. gyveno birželio 12-ąją miręs buvęs Italijos premjeras Silvijus Berlusconis, taps muziejumi. Penki politiko vaikai ketina paversti vilą savotišku S. Berlusciniu memorialu. Čia veiksiančiame muziejuje bus įamžinti S. Berlusconio laimėjimai politikoje ir ekonomikoje, taip pat jo partijos „Forza Italia“ istorija, rašo dienraštis „Corriere della Sera“.

 S. Berlusconi savo viloje.<br>Ipa-agency/SIPA/Scanpix nuotr.
 S. Berlusconi savo viloje.<br>Ipa-agency/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-03 16:56, atnaujinta 2023-07-03 16:57

XVIII amžiaus vila su dideliu sodu, kurioje yra per 20 000 paveikslų, bus atverta lankytojams. Be kita ko, čia bus galima išvysti nuotraukas ir vaizdo įrašus apie S. Berlusconio gyvenimą, jo pianiną ir rinkimų kampanijos plakatus.

Naujojo muziejaus administravimą ketinama patikėti S. Berlusconio gyvenimo partnerei, parlamentarei Martai Fascinai, kuri šiuo metu dar gyvena viloje.

Šią savaitę Milane turėtų būti paskelbtas S. Berluscono testamentas. Politikas ir verslininkas paliko didžiulius turtus – įmones, vilas, namus, laivus, meno kūrinius ir privačias investicijas. Spėjama, kad bendra turto vertė gali siekti 4 mlrd. eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.