Išskirtinė gelbėjimo operacija: susirgusį Antarktidos ekspedicijos darbuotoją teko ledlaužiu gabenti į ligoninę Australijoje

Susirgus Antarktidoje dirbusiam mokslininkų ekspedicijos nariui, prireikė ledlaužio ir savaitę trukusios kelionės į Hobarto ligoninę Australijos Tasmanijos saloje.

Susirgusį Antarktidos ekspedicijos darbuotoją teko ledlaužiu gabenti į ligoninę Australijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Susirgusį Antarktidos ekspedicijos darbuotoją teko ledlaužiu gabenti į ligoninę Australijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2023, 1:56 PM

„Laivas „RSV Nuyina“ grįžo į Hobartą po sėkmingos blogai pasijutusio ekspedicijos nario medicininės evakuacijos iš Keisio tyrimų stoties“, – sakoma vyriausybinės agentūros „Australian Antarctic Division“ pranešime, kurį citavo Australijos transliuotojas ABC.

Iš viso laivui teko įveikti apie 6 500 kilometrų, pranešė ABC. Sergantis asmuo į laivą atgabentas sraigtasparniu. Australas susirgo progresuojančia liga ir jam reikėjo specialisto apžiūros bei gydymo Australijoje, sakoma pranešime.

Ledlaužyje ligoniu rūpinosi medikai ir Karališkosios Hobarto ligoninės darbuotojai. Neatskleidžiama, ar tai buvo vyras, ar moteris. Teigiama, kad visi kiti ekspedicijos nariai jaučiasi gerai.

Keisio tyrimų stotis yra maždaug už 3 380 km į pietus nuo pietvakarinio Australijos miesto Perto. Tai arčiausiai Australijos esanti nuolatinė Antarktidos bazė.

Vasarą joje gyvena apie 150 tyrėjų, o žiemą – tik apie 15–20. Dėl atšiaurių sąlygų ir nuolatinės tamsos gelbėti žmones iš šios vietovės šiuo metų laiku yra labai sudėtinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.