JAV muitinės pareigūnai atėmė žirafos mėšlą, iš kurio keleivė norėjo padaryti karolius

Jungtinių Amerikos Valstijų muitinės pareigūnai konfiskavo dėžę su žirafos mėšlu, iš kurio savininkė norėjo pagaminti karolius.

JAV muitinės pareigūnai atėmė žirafos mėšlą, iš kurio keleivė norėjo padaryti karolius.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV muitinės pareigūnai atėmė žirafos mėšlą, iš kurio keleivė norėjo padaryti karolius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 3:42 PM

Iš Kenijos grįžusi moteris praėjusią savaitę buvo atsitiktinai atrinkta patikrinimui Mineapolio Šv. Povilo oro uoste, Minesotoje, vėlai ketvirtadienį paskelbė JAV muitinės ir sienų apsaugos tarnyba.

Paklausta, ar turi ką deklaruoti, moteris teigė atsivežusi kai ką neįprasta. Išmatų gumulai buvo mažoje dėžutėje, matyti JAV muitinės paskelbtoje nuotraukoje.

Keleivė sakė norėjusi iš jų padaryti karolius, ji tvirtino anksčiau jau tai dariusi savo gimtojoje Ajovoje iš briedžių mėšlo.

„Išmatų įvežimas į JAV tikrai pavojingas“, – vietos visuomeniniam transliuotojui MPR sakė muitinės atstovė. „Buvome šiek tiek šokiruoti. Paprastai išmatos nėra įvežamos. Tai nenutinka kasdien“, – sakė ji.

Pareigūnai konfiskavo žirafos ekskrementus ir sunaikino panaudoję įkaitintus garus. Kenijoje safaryje buvusi moteris nebuvo nubausta, nes deklaravo dėžutę muitinei ir savo noru ją atidavė.

Pasak muitinės pareigūnų, nuo tokių karolių galima užsikrėsti ir rimtai susirgti. Pavyzdžiui, Kenijoje paplitęs afrikinis kiaulių maras ir snukio bei nagų liga. Norint į JAV importuoti atrajotojų išmatas, reikalingas veterinarijos institucijų leidimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.