„Pasiklydęs“ traukinys europarlamentarus atvežė ne į Strasbūrą, o į Disneilendą

Amerikietiški kalneliai ir spragėsiai vietoj ilgų debatų: specialus traukinys pirmadienį šimtus europarlamentarų ir Europos Parlamento darbuotojų per klaidą atvežė ne į sesiją Strasbūre, o į Disneilendo pramogų parką.

„Pasiklydęs“ traukinys europarlamentarus atvežė ne į Strasbūrą, o į Disneilendą.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
„Pasiklydęs“ traukinys europarlamentarus atvežė ne į Strasbūrą, o į Disneilendą.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 12:35 PM, atnaujinta Oct 17, 2023, 12:36 PM

„Čia pildosi svajonės – naujasis EP šūkis?“ – tinkle „X“ klausė traukinyje sėdintis prancūzų europarlamentaras Emmanuelis Foulonas, turėdamas omenyje Disneilendo reklamą.

Po sustojimo Paryžiaus Charles de Gaulle oro uoste TGV greitasis traukinys buvo nukreiptas ne į tuos bėgius ir pajudėjo ne į Strasbūrą, bet į Marne-La-Vallée ir ten esantį Disneilendą, patvirtino valstybinė geležinkelio bendrovė SNCF. Ji atsiprašė parlamentarų. Traukinys, pavėlavęs 45 minutes, galiausiai pasiekė Strasbūrą.

Daugybė traukinio keleivių nesusilaikė nepakomentavę incidento internete. „Mes NESAME peliukų Mikių parlamentas“, – rašė vokiečių parlamentaras Danielis Freundas. Vieno danų deputato atstovas svarstė, kad naują Disnėjaus filmą būtų galima pavadinti „Parlamento sesija ir traukinys, kuris norėjo vežti atostogų“.

Europarlamentarai daugiausiai laiko posėdžiauja Briuselyje. Tačiau 12 plenarinių posėdžių per metus vyksta Strasbūre – tai numatyta ES sutartyse. Strasbūras yra ir oficiali Parlamento būstinė. Šis brangiai kainuojantis „kelionių cirkas“ vertinamas prieštaringai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.