Buvusi J. Bezoso žmona M. Scott šiemet paaukojo daugiau kaip 2 mlrd. dolerių

MacKenzie Scott, buvusi „Amazon“ įkūrėjo Jeffo Bezoso žmona, šiais metais paaukojo 2,15 mlrd. JAV dolerių. Pinigai buvo skirti 360 organizacijų, „kurių kiekvienai reikėtų daugiau rėmėjų“, sakoma jos tinklaraščio įraše.

J. Bezosas ir M. Scott.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Bezosas ir M. Scott.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 1:35 PM, atnaujinta Dec 8, 2023, 3:06 PM

Paramos spektras buvo išties platus. M. Scott, be kita ko, neįvardytą sumą pervedė Amerikos azijiečių žurnalistų asociacijai, o 12 mln. dolerių skyrė Hovardo universiteto medicinos koledžui.

Lėšų iš 53-ejų labdarės gavo ir organizacijos, remiančios kaimiškas bendruomenes Indijoje, pristatančios medikamentinio aborto piliules ir siūlančios įvairias teisinės pagalbos paslaugas. Beveik visos nurodytos sumos buvo milijoninės, o kelios aukos net siekė 20 mln. dolerių.

Po skyrybų su J. Bezosu M. Scott paskelbė, kad paaukos mažiausiai pusę savo milijardinio turto. Dėl to ji prisijungė prie iniciatyvos „The Giving Pledge“ – visi jos nariai įsipareigoja per savo gyvenimą arba testamentu paaukoti mažiausiai pusę savo turto. Nuo tada M. Scott, anot duomenų, paramai daugiau kaip 1 900 organizacijų atseikėjo per 16,5 mlrd.

M. Scott ir J. Bezosas 2019 m. sausį paskelbė, kad po 25 santuokos metų suka skirtingais keliais. Tada balandį buvo pasiektas susitarimas dėl bendro turto pasidalijimo. M. Scott perleido savo vyrui 75 proc. „Amazon“ akcijų. Jos akcijų paketas tada buvo vertinamas 36 mlrd. eurų.

Remiantis „Bloomberg“ milijardierių indeksu, M. Scott turto grynoji vertė šiuo metu siekia 33,7 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.